Време е да си простите себе што некогаш сте прифатиле помалку отколку што заслужувате


Време е да си простите себе што некогаш сте прифатиле помалку отколку што заслужувате

Сите сме свесни колку простувањето е важно, кога сакаме да спасиме некој однос или да го задржиме мирот дома. Но, дали сме спремни да си простиме себе во иста мерка?

vreme-e-da-si-prostite-sebe-shto-nekogash-ste-prifatile-pomalku-otkolku-shto-zasluzhuvate-001.jpg

Време е да си простите што некогаш сте прифатиле помалку отколку што сте заслужувале. Што сте бакнувале усни за кои сте мислеле дека се рози, но излегло дека се трња.

Време е да си простите што дел од својата душа сте дале на некој кој не го заслужил тоа и кој никогаш не го ценел. Простете си и за тоа што имате надежи и верба за љубовта.

Простете си себе и за луѓето кои заминале, а не го заслужиле тоа. За оние кои не се бореле и за оние кои направиле да мислите дека не сте вредни за сакање. Време е да си простите и за тоа што сте верувале на погрешни луѓе и што тие уште постојат во вашите спомени.

Навистина е време да си простите за сето ова, за согласувањето на помалку отколку што реално заслужувате. Да сфатите дека сте сакале безрезервно дури и кога заминувале од вас, без да ја осознаат вашата суштина.

Простете си и почнете да верувате дека во светот постои нешто што ве чека. Постои љубов, постои успех, постои цел, постои и личност која ќе знае да ве цени и да ве сака поради она што сте.

Не се враќајте во рацете на оние кои ве скршиле, бидејќи тие не знаат да ве ценат. Барајте љубов која зборува, која прави да бидете подобра личност и која ве инспирира.

Таа ќе дојде.

Е. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Сите ќе станеме прав и пепел, излези надвор, вдиши љубов и сакај се! Што ти е животот? Здив воздух стиснат во дланката што во еден момент ја отвораш ...
Вистинска приказна на македонски камионџија – Ќе загинев на автопатот,... Замислете да сте илјадници километри далеку од дома. Возите со часови, со денови...
Можеш ти жено сè што ќе посакаш, само немој да венееш покрај лошиот ма... Што сè постигнува една жена, знае само таа, иако често и не е свесна за своите м...