Сродната душа не ве комплетира, туку ве инспирира самите да се комплетирате себе


Сродната душа не ве комплетира, туку ве инспирира самите да се комплетирате себе

Сродна душа. Прекрасен термин кој го користиме за личност која нè прави комплетни. Но, вистинската сродна душа е нешто сосема друго.

srodnata-dusha-ne-ve-kompletira-tuku-ve-inspirira-samite-da-se-kompletirate-sebe-01.jpg

Вистинската сродна душа е вашата инспирација да се комплетирате себе.

Сродната душа нема да ви суди, туку ќе ги проучи најситните делчиња од вашата личност и точно ќе знае зошто ве сака. За сето тоа време, ќе стои до вас. Ќе ве гледа како се борите со внатрешните демони и ќе ве храбри да се изборите до крај.

Сродната душа ќе ве предизвика да си поставувате предизвици. Ќе го гледа вашиот потенцијал и точно ќе знае за што сè сте способни. Ќе ви ги отвори очите и ќе ви ги сервира фактите, за да сфатите колку сте моќни како личност. Ќе ве гледа на начин на кој никогаш не сте се погледнале себе и нема да се плаши да ве инспирира да го видите тоа.

Вашата сродна душа нема да се плаши од вашето растење, туку ќе ви помогне да бидете големи колку што заслужувате да сте. Никогаш нема да приговара на тоа зошто се менувате, туку ќе се прилагоди на промените, знаејќи дека и вие ќе го направите истото.

Затоа, не, сродната душа не ве прави комплетни. Сродната душа ве учи да се комплетирате самите и останува со вас и кога сте силни и кога сте слаби, сè додека не бидете среќни со тоа што сте и додека да го постигнете она што отсекогаш сте сакале да бидете.

Е. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Никогаш повторно нема да имаат љубов како нивната - чиста, детска, нев... Ќе се сеќаваат на скромноста која летниот одмор во Охрид им го правеше незаборав...
Каде бевте мои најдобри другари кога почина татко ми и немавме пари за... Најголемата животна лекција која сум ја научил досега? Оние коишто се прилепени ...
Не прави планови за подолго од 2 часа, имај свои луѓе и чувај ги и зап... Не прави планови за подолго од два часа. Правењето планови ми зема речиси 3 годи...