Верувај во себе, или никој нема да ти верува


Верувај во себе, или никој нема да ти верува

„Верувај во себе“ е фраза која пречесто се употребува, што скоро веќе никој не го сфаќа сериозно нејзиното длабоко и реално значење. Но, да си верувате себе значи и дека сте најспособната личност за она што треба да го направите.

veruvaj-vo-sebe-ili-nikoj-nema-da-ti-veruva-01.jpg

Токму поради тоа треба да си верувате и во деновите кога мислите дека целосно сте го промашиле животот. Верувајте си и кога ви се чини дека е најпаметно да се откажете, бидејќи тоа значи дека всушност никогаш не сте биле поблиску до она што треба да го постигнете.

Секој од нас ја има моќта да креира или најдобра слика за себе или најлоша. На вас е да изберете која од тие слики ќе се вреже во вашиот мозок и според нејзе ќе се водите низ животот.

Верувајте си, за да знаете дека никогаш ништо нема да може да влијае врз вас и вашите одлуки на долгорочен план. Она како се гледате себе влијае и какви сте во реалноста. Ако верувате дека сте способна личност која е одредена за успех, по таа патека и ќе чекорите понатаму.

Верувајте си себе бидејќи тоа е единствен начин да го уверите светот во вашите квалитети. Навистина е лесно да се сомневате во себе, но тоа не треба да биде пречка за да бидете свесни дека сè што можат другите, можете и вие - а сигурно и подобро од тоа.

Верувајте си и ќе бидете навистина изненадени од исходот.

Е. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Каде бевте мои најдобри другари кога почина татко ми и немавме пари за... Најголемата животна лекција која сум ја научил досега? Оние коишто се прилепени ...
Добри дела кои без проблем може да ги правите секој ден Не е тајна дека она што го давате тоа и го добивате. Добри работи им се случуваа...
Веќе не сум истата, сфатив - животот те руши за миг, само ако така нау... Дечко ќе преболам, работа ќе прежалам, безвредно пријателство ќе прекинам... Па,...