Ова е Македонија мили мои и кој најгласно вреска тој „најмногу“ работи или сака


Ова е Македонија мили мои и кој најгласно вреска тој „најмногу“ работи или сака

ova-e-makedonija-mili-moi-i-koj-najglasno-vreska-toj-najmnogu-raboti-ili-saka-01.jpg

Тон безвредни зборови.

Секој ден. Одново и одново.

„Јас вака, јас така...“ За себе мед и млеко, за другите катран од уста плукаме.

И најдобри сме, најпаметни, единствени и незаменливи.

Најдобро знаеме да сакаме, најдобро знаеме да работиме.

Но, некако премногу се фалиме на зборови, а на дело како безгласни букви.

Тука треба да се остави впечаток. Да молчиш, а делата да врескаат за тебе.

Но, кај нас не е така. Ова е Македонија мили мои и кој најгласно вреска тој демек најмногу работи/сака.

Тука во тоа се верува. Тука талентираните пропагадисти се ставени на пиедестал.

Тие викаат дека се најдобри и нема преиспитувања - се верува.

Чиста вистина е.

Да работеа барем половина од тоа што зборуваат дека работат сите ќе цветавме.

Исто и во љубовта.

Луѓето да се сакаа барем со половина интензитет од тоа што си велат дека се сакаат ќе беше одлично.

Но, не.

„Те сакам“ по 3 пати на ден, а на дело себичност, неверства, лаги, непочит, па дури и физичко насилство.

И не „Извини, срце, те сакам“ не е доказ за љубов откако сте ја оплескале работата.

Ниту „Работам цело време, леле колку многу работам“ не е доказ дека нешто воопшто сте сработеле.

Би било супер малку помалку пропаганда и повеќе работа и љубов.

Малку тишина луѓето да одморат уши од вас, а ако има што да видат ќе видат преку делата и ќе донесат заклучок.

Вие молк, напорни се безвредни зборови. Не тормозете.

©CRNOBELO.com Забрането преземање и копирање. Крадењето на авторски текстови е казниво со закон.

С. С. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Во Македонија сите станавме експерти за сè – затоа не нè бива! Треба да научиме нешто ново? Па, неее... Зошто ни е таков луксуз во животот? Тре...
За добрите работи треба долго, за лошите работи само еден миг е доволе... Само една докторска дијагноза за сериозна болест, сообраќајна незгода со трајни ...
Можеш ти жено сè што ќе посакаш, само немој да венееш покрај лошиот ма... Што сè постигнува една жена, знае само таа, иако често и не е свесна за своите м...