Не правевме забави по викендички, не симнувавме маски под носот – од каде толку новозаболени случаи?


Не правевме забави по викендички, не симнувавме маски под носот – од каде толку новозаболени случаи?

Od-kade-tolku-zaboleni-lugje-01.png

Ги почитувавме правилата. 

Не се собиравме по станови. 

Не правевме никакви забави.

Не одевме по викендички.

Не прескокнуваме огради за да играме карти навечер до доцна со соседите.

Не славевме родендени.

Не излегувавме никаде во полицискиот час.

Не се буткавме во редици.

Не излегувавме никаде без маски.

Не ги стававме на брадата, веднаш под устата, откривајќи го носот.

Не им дишевме на другите луѓе во вратот.

Не одевме во цркви.

Не одевме во џамии.

Не теравме никакви религиозни обичаи и обреди во поголеми групи, ги поминавме празниците дома, во кругот на семејството.

Не го доведовме здравјето во опасност на некој од саканите, вклучувајќи го и сопственото.

Тогаш, од каде толку заразени луѓе?

Или... сепак, само мал дел се пронајдовме во горенаведеното?

(О)Милена | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Престанете да мислите дека добрите луѓе се глупави Немојте да се залажувате. Добрите луѓе не се глупави. Токму напротив. Често...
Кога е гага и киселината е блага! Не го разбирам овој деструктивен порив кај нашиот народ. Да се грабаш за нешто с...
Мислевме дека ќе имаме летечки возила во 2020, ние се учиме како правилно да миеме раце Чуден некој народ сме ние Македонците. Прво побаравме да се затворат градинките ...

Најчитани неделава