10 фасцинантни факти за Интернетот


10 фасцинантни факти за Интернетот

Дали сте знаеле дека во 2006 година на интернет имало само 600 милиони корисници, а денеска нивниот број е 2,2 милијарди?

10-fascinantni-fakti-za-internetot

Или дека тежината на сите он-лајн информации изнесува 0,2 милотони, еквивалент на најситното зрно песок на планетава?!

За ова и уште многу вртоглави факти, ќе дознаете од следново видео:

Би можело да ве интересира:

10 забавни факти за оние кои сакаат да научат нешто ново Следниве факти не се од суштинско значење за вашето образование, но ќе ви се нај...
Имал брак од 4 месеци, секаде ја носи мајка си: 18 факти за Бредли Куп... Кога беше прогласен за најсекси маж на светот изјави дека навистина му се допаѓа...
На 9 години – прва слика, на 13 – примен на факултет: Интересни факти ... Неспорно е дека Пабло Пикасо е еден од најважните уметници на 20 век, најдобро п...