Низ илустрации: Проблемите на жените во животот


Низ илустрации: Проблемите на жените во животот

Дали и вам станувањето за работа прави нешто да ви се „преврти во желудникот“, а помислата на вежбање ви предизвикува главоболка?

niz-ilustracii-kako-izgleda-zivotot-na-edna-zena-01.jpg

Илустраторката Karen Nawfal од Бејрут, Либан го претстави животот на жените преку забавни илустрации.

Секојдневните предизвици со кои се соочува таа, но и сите жени околу неа ви ги пренесува на овој начин:

Секое утро кога се обидувам да станам од кревет...

niz-ilustracii-kako-izgleda-zivotot-na-edna-zena-02.jpg

И понекогаш потребна ми е магија...

niz-ilustracii-kako-izgleda-zivotot-na-edna-zena-03.jpg

Постојат два типа на девојки:

niz-ilustracii-kako-izgleda-zivotot-na-edna-zena-04.jpg

Но, сите ја знаат оваа ситуација...

niz-ilustracii-kako-izgleda-zivotot-na-edna-zena-05.jpg

Затоа понекогаш постои само еден излез...

niz-ilustracii-kako-izgleda-zivotot-na-edna-zena-06.jpg

Понеделничкото утро е специјално затоа што со него умира мотивацијата...

niz-ilustracii-kako-izgleda-zivotot-na-edna-zena-07.jpg

Вака се чувствувам по само 8 минути тренинг...

niz-ilustracii-kako-izgleda-zivotot-na-edna-zena-08.jpg

Понекогаш го фантазирам ова за време на паузата...

niz-ilustracii-kako-izgleda-zivotot-na-edna-zena-09.jpg

Но, сè се менува во петок... Или пак не?

niz-ilustracii-kako-izgleda-zivotot-na-edna-zena-10.jpg

Уште 8 илустрации на следната страна...Би можело да ве интересира:

Илустрации во кои ќе се препознаат сите кои барем еднаш се обиделе да ... Ако барем еднаш во животот сте се обиделе да го започнете процесот на слабеење, ...
Низ животот на татко и ќерка: Илустрации кои покажуваат колку брзо пом... Уметникот кој е добитник на награда за неговите дела, направи стрип кој го прика...
Низ илустрации: Некои навики од детството нѐ пратат цел живот Сите имаат некоја навика која ја стекнале во детството, од која им е тешко да се...