Помагаат во борба со болести, намалуваат стрес и уште 7 причини зошто е добро да имате миленичиња


Помагаат во борба со болести, намалуваат стрес и уште 7 причини зошто е добро да имате миленичиња

Исто како што луѓето се грижат за животните, така и тие имаат свој начин да се грижат за нас.

pomagaat-vo-borba-so-bolesti-namaluvaat-stres-i-ushte-7-prichini-zoshto-e-dobro-da-imate-milenichinja-01.jpg

Покрај тоа што милениците им се најдобри пријатели на сопствениците и секогаш се покрај нив, има уште неколку бенефити од нивното чување.

Некои миленици имаат моќ да го намалат крвниот притисок или да почувствуваат болести уште пред вие да ги откриете.

Па затоа, милениците не само што нè прават среќни, туку и нè одржуваат здрави.

Неколку добри причини зошто треба да чувате миленичиња:

Мачките и кучињата имаат моќ да го намалат стресот и анксиозноста

pomagaat-vo-borba-so-bolesti-namaluvaat-stres-i-ushte-7-prichini-zoshto-e-dobro-da-imate-milenichinja-02.jpg

Животните ги мотивираат луѓето да се борат против тешки болести и ментални состојби

pomagaat-vo-borba-so-bolesti-namaluvaat-stres-i-ushte-7-prichini-zoshto-e-dobro-da-imate-milenichinja-03.jpg

Мачките и кучињата помагаат за намалување на крвниот притисок и го подобруваат здравјето на срцето

pomagaat-vo-borba-so-bolesti-namaluvaat-stres-i-ushte-7-prichini-zoshto-e-dobro-da-imate-milenichinja-04.jpg

Животните имаат зголемено сетило за мирис, а можат да ги почувствуваат и најмалите промени во човечкото тело (од настинки – до рак)

pomagaat-vo-borba-so-bolesti-namaluvaat-stres-i-ushte-7-prichini-zoshto-e-dobro-da-imate-milenichinja-05.jpg

Продолжува на следната страна... Би можело да ве интересира:

Конечно: Геџет кој држи храна за кучиња, додека вие ги фоткате Сите љубители на животни и сопственици на домашни миленичиња, знаат дека е многу...
Зошто да изберете да вдомите возрасно куче, наместо мало? Пред сè, изборот за тоа какво милениче ќе чувате е само ваш и вие најдобро знает...
5 болести кои можете да ги пренесете на своето куче Многу често читаме дека домашните миленици можат да им пренесат одредени болести...