Вљубеност VS. Вистинска љубов - во која категорија припаѓате според овие 5 илустрации?


Вљубеност VS. Вистинска љубов - во која категорија припаѓате според овие 5 илустрации?

Да се биде вљубен – најубавото адреналинско чувство на светот. Целиот свет ви е на дланка, животот го набљудувате низ розови очила и го гледате само најубавото кај личноста која седи спроти вас.

Vljubenost-VS-vistinska-ljubov-niz-ilustracii-01.jpg

Но, како е вистински да се љуби некого? Како изгледа љубовта која трае засекогаш, со сите свои убави и грди лица?

Во секој случај, вистинската љубов изгледа многу поразлично од моменталната вљубеност, а овие 5 илустрации точно ја појаснуваат разликата:

Vljubenost-VS-vistinska-ljubov-niz-ilustracii (5).jpg

Vljubenost-VS-vistinska-ljubov-niz-ilustracii (4).jpg

Vljubenost-VS-vistinska-ljubov-niz-ilustracii (3).jpg

Vljubenost-VS-vistinska-ljubov-niz-ilustracii (2).jpg

Vljubenost-VS-vistinska-ljubov-niz-ilustracii (1).jpg

(О)Милена | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Низ илустрации: Слатките маки кога жена ти е бремена „Излегувај од тоалетот веднашшш!“, „Зошто имам акни на лицето?“, „Ми се јадеееее...
13 работи кои секоја жена треба да ги прави за да има врска која ќе тр... Почетокот е забавен и авантуристички во речиси секоја врска, но по одреден перио...
Никогаш не паѓајте под притисокот да бидете во врска Ако не сте во врска, тогаш немојте очајно да трагате по каква било љубов, особен...