7 можни причини зошто ги изневеруваме луѓето кои ги сакаме


7 можни причини зошто ги изневеруваме луѓето кои ги сакаме

Не е тајна дека луѓето изневеруваат, дури и кога го сакаат човекот со кој се во врска или брак. Но, зошто го прават тоа, иако тврдат дека љубовта е присутна?

7-mozni-pricini-zosto-gi-izneveruvame-lugjeto-koi-gi-sakame-01.jpg

Колку и да звучи брутално, љубовта не е доволна сама по себе и не може да опстојува ако во врската или бракот нема уште неколку клучни елементи.

Па, зошто изневеруваме дури и кога сме со човек кој го сакаме?

1. Недостаток на страст, возбуда и адреналин во врската.

7-mozni-pricini-zosto-gi-izneveruvame-lugjeto-koi-gi-sakame-02.jpg

2. Недостаток на емоционално задоволство.

7-mozni-pricini-zosto-gi-izneveruvame-lugjeto-koi-gi-sakame-03.jpg

3. Минуваме низ фаза на моментална физичка привлечност со друг човек.

7-mozni-pricini-zosto-gi-izneveruvame-lugjeto-koi-gi-sakame-04.jpg

4. Лутината и бесот се сериозен тригер кој поттикнува неверство.

7-mozni-pricini-zosto-gi-izneveruvame-lugjeto-koi-gi-sakame-05.jpg

5. Љубопитност за нови работи и искуства, кои партнерот остро ги одбива.

7-mozni-pricini-zosto-gi-izneveruvame-lugjeto-koi-gi-sakame-06.jpg

6. Неспособност за врзување и склоност кон полигамија.

7-mozni-pricini-zosto-gi-izneveruvame-lugjeto-koi-gi-sakame-07.jpg

7. Недостаток на заеднички доживувања и случки.

7-mozni-pricini-zosto-gi-izneveruvame-lugjeto-koi-gi-sakame-08.jpg

Извор

Би можело да ве интересира:

Никогаш не паѓајте под притисокот да бидете во врска Ако не сте во врска, тогаш немојте очајно да трагате по каква било љубов, особен...
Правила кои не се прекршуваат кога сте во врска Животот би бил многу полесен кога би имале листа со одговори на тешките пра...
11 знаци дека за вашиот брак сè уште има надеж Понекогаш ви е преку глава од партнер, како постојано како да му давате вештачко...