Како најдобро да ги комбинирате големите обетки, без да изгледате „кич“?

Кога избирате ланче и големи обетки, обрнете внимание на деколтето и фризурата која ќе ја носите тој ден. Овие две работи може многу да влијаат на целокупниот изглед...

balansirajte-gi-goleminite-vnimavajte-na-frizurata-i-dekolteto-kako-najdobro-da-gi-kombinirate-golemite-obetki-01.jpg

Големите обетки одлично ги надополнуваат монотоните комбинации, но треба да бидете внимателни кога ги комбинирате.

Ако ги носите со нешто несоодветно, можете да го уништите целиот изглед и да изгледате „кич“.

Неколку совети за комбинирање големи обетки:

Имајте ја предвид должината

Комбинирањето на кратко чокер ланче со подолги обетки може да ви даде впечатлив изглед.

Имајте предвид дека кога ќе носите големи и впечатливи обетки, изборот на ланче треба да ви биде понежен, односно да не го одзема вниманието од обетките.

Одлучете се за поедноставно и понежно ланче кое само ќе ви го надополни стилот.

balansirajte-gi-goleminite-vnimavajte-na-frizurata-i-dekolteto-kako-najdobro-da-gi-kombinirate-golemite-obetki-02.jpg

Смело комбинирајте ги металите и боите

За префинет изглед, неопходно е да внимавате на боите, текстурата и металите на обетките и ланчето за кои ќе се одлучите. Земете го предвид и доминантниот метал во вашиот стил, па изберете ланчиња и големи обетки кои го надополнуваат.

На пример, ако носите златен ѓердан, ставете обетки во златен тон, за да создадете хармоничен и избалансиран изглед. Слично на тоа, ако носите сребрени аксесоари, комбинирајте ги со обетки во сребрена нијанса.

Кога станува збор за боите, можете или да ги усогласите, или да ги спротивставите за да создадете стилска и привлечна комбинација.

За покоординиран изглед, ставете ланче и обетки во слични тонови на бои. Но, ако се чувствувате смело, тогаш експериментирајте со контрасни бои со кои ќе создадете жив и разигран изглед.

balansirajte-gi-goleminite-vnimavajte-na-frizurata-i-dekolteto-kako-najdobro-da-gi-kombinirate-golemite-obetki-03.jpg

Балансирајте ги големините и пропорциите

Постигнете хармоничен и привлечен изглед со тоа што ќе ја пронајдете вистинската рамнотежа помеѓу големината и пропорциите на ланчето и големите обетки.

Комбинирањето на деликатни и смели парчиња може да ви создаде неверојатен контраст, но од клучно значење е да се постигне вистинската рамнотежа за да избегнете премногу нападен изглед.

Па, ако носите големи обетки, ставете понежен ѓердан, а ако носите подебел и повпечатлив ѓердан, комбинирајте го со поедноставни обетки.

Покрај големината, имајте ги предвид и обликот и дизајнот. Ако обетките се долги, комбинирајте ги со поратко ланче.

Спротивно на тоа, ако носите ланче со впечатлив приврзок или сложен дизајн, изберете обетки кои само ќе го надополнат изгледот, а нема да привлечат големо внимание.

balansirajte-gi-goleminite-vnimavajte-na-frizurata-i-dekolteto-kako-najdobro-da-gi-kombinirate-golemite-obetki-04.jpg

Експериментирајте со различни стилови

Експериментирањето со текстурите може да ви даде уникатен и неодолив изглед. На пример, комбинирајте впечатливо ланче со пар обетки со монисти, за контрастна комбинација.

Истиот совет важи и овде: ако имате смело ланче, комбинирајте го со понежни обетки, оставајќи ланчето да го заземе централното место.

Од друга страна, ако имате обетки со сложени детали или светли бои, изберете поедноставно ланче за да не го преоптоварите вашиот изглед.

balansirajte-gi-goleminite-vnimavajte-na-frizurata-i-dekolteto-kako-najdobro-da-gi-kombinirate-golemite-obetki-05.jpg

Обрнете внимание на деколтето и фризурата

Кога избирате ланче и големи обетки, обрнете внимание на деколтето и фризурата која ќе ја носите тој ден. Овие две работи може многу да влијаат на целокупниот изглед.

На пример, ако го скриете деколтето или носите фризура што ги покрива ушите, можеби ќе сакате да изберете обетки што се подолги или имаат поголем волумен, за да бидете сигурни дека се видливи.

Од друга страна, ако го истакнете деколтето или имате фризура која ги открива вратот и ушите, можеби ќе сакате да се одлучите за пократки или понежни обетки, за да избегнете преоптоварување на изгледот.

balansirajte-gi-goleminite-vnimavajte-na-frizurata-i-dekolteto-kako-najdobro-da-gi-kombinirate-golemite-obetki-06.jpg

М. Ѓ | Црнобело

Би можело да ве интересира:

14 бон-тон правила за деловни комбинации - Ги почитувате ли? Мажите треба да знаат дека чевлите и коланот треба секогаш да се во иста боја, а...
8 модни грешки поради кои веднаш ќе изгледате постаро отколку што сте навистина Можеби ви стои убаво, но кафеавата боја „додава години“. И ја следи репутација н...
9 стилски правила што мажите најчесто ги забораваат (па изгледаат диспропорционално) Верувањата дека само жените треба да се грижат за сопствениот изглед се застарен...
8 најчести грешки поради кои и најубавите зимски обувки изгледаат нескладно Бел капут со бели чизми, миди здолниште што не ги покрива чизмите - ова се само ...
6 модни грешки поради кои и дамите со стил изгледаат несредено во постудените месеци Џемпери со дебели хоризонтални линии, кадифени фустани што ја следат линијата на...
Корисни совети за изборот на долна облека (за да ви биде удобно и на топло време) Давајте предност на памучната долна облека и носете градник без прерамки – совет...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg