Некаде помеѓу облаците – врвот Рамно на Скопска Црна Гора, место за мир и тишина (фото)

На надморска височина од 1651 m се издига врвот Рамно на Скопска Црна Гора — средновисока планина во северниот дел на Македонија. Скопска Црна Гора е лоцирана помеѓу Скопската Котлина од југ, Кумановската Котлина од исток, Гниланската од север (во Косово) и долината на река Лепенец од западната страна.

Vrvot-Ramno-Skopska-Crna-Gora-01.jpg

Од центарот на Скопје преку Кучевиште, Побожје, Бродец до врвот Рамно има околу 30 km и околу еден час релаксирано возење.

Врвот се наоѓа речиси во средишниот дел од планината, над селото Брест. Името Рамно е сосема оправдано затоа што врвот навистина е зарамнет и пристапен, особено доколку доаѓате од западна страна.

Некаде помеѓу облаците, далеку од градскиот смог и загаденоста, место за зен, тихување и пронаоѓање мир, врвот Рамно е идеална дестинација за посета:

https://www.instagram.com/p/CHYM88erHfG/

https://www.instagram.com/p/CG46__uLkY9/

https://www.instagram.com/p/CH8pRdfrCSn/

https://www.instagram.com/p/CHfK6Ekry1Z/

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

Тивок и величествен – Пераст, еден од скриените бисери на Црна Гора (фото) Изгледа како парче од Венеција што пловело по Јадранот и се закотвило во Которск...
10 прекрасни градови низ кои тече Дунав и кои вреди да ги посетите (фото) Дунав тече низ десет европски земји, а од неговиот извор до устието на Црното Мо...
Низ објективот на Евгениј Хоуп: „Македонија ја заменив за Малдиви на неколку месеци – подводниот све... „Кога скокнав во вода и се завртев имаше над триесеттина ајкули кои се бореа да ...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg