Низ илустрации: Проблемите на девојките со виткана коса


Низ илустрации: Проблемите на девојките со виткана коса

Отсекогаш постоела една вечна дилема кај девојките: права или виткана коса?

niz-ilustracii-problemite-na-devojkite-so-vitkana-kosa-01.fw.jpg

И двете фризури си имаат свои предности и недостатоци, но се чини дека девојките со виткана коса секогаш се жалат повеќе од оние кои имаат права коса.

Овие интересни илустрации на одличен начин ги прикажуваат сите мали проблеми кои ги носи витканата коса:

Кога сакаш да ја врзеш косата во репче

niz-ilustracii-problemite-na-devojkite-so-vitkana-kosa-03.jpg

Девојките со права коса едноставно не можат да разберат

niz-ilustracii-problemite-na-devojkite-so-vitkana-kosa-02.jpg

Кога сакаш да смениш фризура и да направиш „боб“

niz-ilustracii-problemite-na-devojkite-so-vitkana-kosa-13.jpg

Разликата е очигледна

niz-ilustracii-problemite-na-devojkite-so-vitkana-kosa-12.jpg

Секоја посета на фризер...

niz-ilustracii-problemite-na-devojkite-so-vitkana-kosa-11.jpg

Изгубено-најдено

niz-ilustracii-problemite-na-devojkite-so-vitkana-kosa-10.jpg

Да, баш „супер“ чувство

niz-ilustracii-problemite-na-devojkite-so-vitkana-kosa-09.jpg

Во зима е посебна приказна

niz-ilustracii-problemite-na-devojkite-so-vitkana-kosa-08.jpg

Секогаш истиот проблем

niz-ilustracii-problemite-na-devojkite-so-vitkana-kosa-07.jpg

А, и во лето има проблеми

niz-ilustracii-problemite-na-devojkite-so-vitkana-kosa-06.jpg

Чешлањето е толку непотребно

niz-ilustracii-problemite-na-devojkite-so-vitkana-kosa-05.jpg

Секое бањање иста приказна

niz-ilustracii-problemite-na-devojkite-so-vitkana-kosa-04.jpg

Извор

Би можело да ве интересира:

Бои за коса кои ќе ве направат помлади за 10 години Кога ниту една крема против брчки не е доволно добра да избрише неколку години ...
4 фризури кои се најлесни за одржување На сите ни е јасна изреката дека косата е најубавиот украс на секоја жена, но си...
Бисерна коса – нов хит на Инстаграм Доколку сте љубителки на море и плажа, тогаш ќе го обожувате најновиот тренд за ...