Познати дами кои ги прославија нивните „мани“ – сега им се заштитен знак

Тие ги прифатија „несовршеностите“ на сопственото тело, па дури и ги засакаа, не срамејќи се да ги истакнат во преден план. Денеска ги доживуваме како посебни и единствени токму поради нив.

poznati-dami-koi-gi-proslavija-nivnite-mani-sega-im-se-zashtiten-znak-1.png

Кога е убавината во прашање, жените се неретко прекритички настроени кон себеси. Постојат нереални идеали, коишто им ја нарушуваат самодовербата. А, овие славни убавици се пример зошто не треба да биде така.

Без ни малку претерување, секоја од нив е дефиниција за единствена убавина. Зошто? Бидејќи со обете раце ја прегрнаа сопствената различност (читај: „мани“), претворајќи ја во свој заштитен знак.

poznati-dami-koi-gi-proslavija-nivnite-mani-sega-im-se-zashtiten-znak-2.jpg

Прекрасни, храбри и инспиративни, тие ги мотивираат и другите припаднички на понежниот пол да бидат горди поради тоа што се. Од ден во ден, докажуваат како и недостатоците може да станат доблести, доколку не се срамите од нив.

Познати дами кои ги прославија нивните „мани“ се:

Тилда Свинтон (57)

Американско-британската глумица е добитничка на престижната награда Оскар.

poznati-dami-koi-gi-proslavija-nivnite-mani-sega-im-se-zashtiten-znak-3.jpg

Тилда Свинтон е и една од првите дами што ни паѓа на ум, кога и да говориме за жени кои одбиваат да бидат категоризирани. Препознатлива е по андрогената убавина и авангардниот имиџ.

poznati-dami-koi-gi-proslavija-nivnite-mani-sega-im-se-zashtiten-znak-4.jpg

Свесна е дека не постои апсолутно никој што наликува на неа, па го прифатила и засакала својот изглед. И, неверојатна е токму поради единственоста.

Џенифер Лопез (48)

Латино дивата е пејачка, глумица, танчарка, модна дизајнерка и музички продуцент. Сепак, она по што за многумина е препознатлива е нејзиниот задник.

poznati-dami-koi-gi-proslavija-nivnite-mani-sega-im-se-zashtiten-znak-5.jpg

Денес живееме во ерата на Ким Кардашијан, кога заоблените и крупни позадини се и повеќе од „пожелни“. Меѓутоа, Џеј Ло е една од жените кои се најзаслужни за тaквиот тренд.

poznati-dami-koi-gi-proslavija-nivnite-mani-sega-im-se-zashtiten-znak-6.jpg

Пред две децении, Лопез беше меѓу ретките дами што се гордееше со својата фигура во облик на песочен часовник. Дури и изгради кариера на сметка на задникот.

Северина (46)

По речиси триесет години на сцената, популарната хрватска пејачка сѐ уште ја прашуваат зошто никогаш не го отстранила крупниот младеж на лицето.

poznati-dami-koi-gi-proslavija-nivnite-mani-sega-im-se-zashtiten-znak-7.jpg

А, зошто и би го направила тоа? Денес младежот е препознатлив знак за убавината на Северина. Ја прави единствена, посебна и различна од сите други музички ѕвезди.

poznati-dami-koi-gi-proslavija-nivnite-mani-sega-im-se-zashtiten-znak-8.jpg

Има ли некој право да ѝ каже дека треба да го тргне?

Серена Вилијамс (36)

По стотици трофеи, медали, признанија и победи на спортскиот терен, тенисерката Серена Вилијамс мора и понатаму да се правда за сопствениот изглед.

poznati-dami-koi-gi-proslavija-nivnite-mani-sega-im-se-zashtiten-znak-9.jpg

Пречесто ја нарекуваат со погрдни имиња, поради тоа што има „мажествено“ и „набилдано“ тело. Но, таа им покажа на сите што навистина значи да се сакаш себеси.

poznati-dami-koi-gi-proslavija-nivnite-mani-sega-im-se-zashtiten-znak-10.jpg

Во повеќе наврати, Серена со гордост говореше за својата фигура. Откри и колку всушност ѝ е драг секој мускул од телото, бидејќи е заслужен за нејзините успеси. Впрочем, убавината е во окото на набљудувачот, зар не?

Уште 4 познати дами на следната страна...



Би можело да ве интересира:

Брчки, лузни: Славни дами кои не ги кријат своите мали „несовршености“ Од фалтички на вратот до флеки кои се појавуваат со текот на годините по деколте...
Природни продукти кои ќе ви помогнат да се справите со акните (а веќе ги имате дома) Алое вера, краставица - постојат природни намирници кои можат да ви помогнат во ...
12 жени ги откриваат тајните за убавина (поради кои се чувствуваат одлично во своја кожа) „Имам 50 години и веќе две децении го чистам лицето со масло од рози наместо со ...
Лимонада за косата, кечап за сјај: Едноставни трикови со кои ѕвездите секогаш изгледаат совршено Суки Вотерхаус ја плакне косата со лимонада, а Џенифер Лопез користи спреј од 10...
Како да ја искористите тиквата во рутината за убавина + кои се здравствените придобивки? Пилинг за тело, маска за мрсна кожа, но и маска за педикир - за што сè можете да...
13 работи (во изгледот) од кои ниту една жена не треба да се срами Влакненца како „мов“ на брадата и надусниците е само една од работите за кои сов...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg