5 грешки при шминкањето кои визуелно ви ги смалуваат очите


5 грешки при шминкањето кои визуелно ви ги смалуваат очите

Жените трошат многу време и пари на козметика и алатки за разубавување, но понекогаш, ако погрешно ги користите, дури и најскапите препарати може да немаат ефект.

5-greski-pri-sminkanjeto-koi-vizuelno-vi-gi-smaluvaat-ocite-001.jpg

Во обидот шминката да изгледа совршено, избегнувајте ги овие 5 грешки кои визуелно ви ги смалуваат очите:

1. Избегнувајте да го стемнувате и сенчате надворешниот агол на окото.

5-greski-pri-sminkanjeto-koi-vizuelno-vi-gi-smaluvaat-ocite-1.jpg

2. Не користете премногу светол коректор под очите.

5-greski-pri-sminkanjeto-koi-vizuelno-vi-gi-smaluvaat-ocite-5.jpg

3. Никогаш не ја исцртувајте долната водна линија на окото со црно моливче.

5-greski-pri-sminkanjeto-koi-vizuelno-vi-gi-smaluvaat-ocite-2.jpg

4. Не смеете да мешате темна сенка со црн туш за очи – одлучете се за едно.

5-greski-pri-sminkanjeto-koi-vizuelno-vi-gi-smaluvaat-ocite-3.jpg

5. Не ги виткајте горните трепки, само нанесете два слоја маскара.

5-greski-pri-sminkanjeto-koi-vizuelno-vi-gi-smaluvaat-ocite-4.jpg

М. Д. | Црнобело / фото: depositphotos.com

Би можело да ве интересира:

Грешки при маникирот заради кои ноктите секогаш ви изгледаат несредено Ако сте од оние кои не одат во козметички салони на маникир и сакаат сами да си ...
Грешки кои жените ги прават при шминкањето, заради што си го уништуваа... Се сеќавате ли како во младоста трупавте што повеќе шминка за да изгледате повоз...
Грешки во шминкањето кои повеќето жени ги прават во зима, а треба да г... Иако во лето можеби е поголем предизвик, сепак шминкањето во зима исто така не е...