Фотки од езерото Треска - зошто го запустивме овој скопски рај?


Фотки од езерото Треска - зошто го запустивме овој скопски рај?

Некогаш цели семејства минуваа незаборавни мигови на ова прекрасно излетничко место, денес владее пустош.

fotki-od-ezeroto-treska-zoshto-go-zapustivme-ovoj-skopski-raj-01 (1).jpg

Некогаш таму одевме на пикник, се капевме, правевме скари и уживавме. Денес езерото Треска, едно од некогашните најубави скопски излетнички места е комплетно запустено.

Не се вложува во средување, не се отвораат нови локали и луѓето многу ретко го посетуваат.

Зошто дозволивме да запустиме ваква убавина? Може ли да се промени нешто?

Викендов го посетивме езерото Треска, фотки оттаму:

ezeroto-treska-zoshto-go-zapustivme-ovoj-skopski-raj-foto-04.jpg

ezeroto-treska-zoshto-go-zapustivme-ovoj-skopski-raj-foto-13.jpg

ezeroto-treska-zoshto-go-zapustivme-ovoj-skopski-raj-foto-12.jpg

ezeroto-treska-zoshto-go-zapustivme-ovoj-skopski-raj-foto-11.jpg

fotki-od-ezeroto-treska-zoshto-go-zapustivme-ovoj-skopski-raj-3.jpg

fotki-od-ezeroto-treska-zoshto-go-zapustivme-ovoj-skopski-raj-10-.jpg

fotki-od-ezeroto-treska-zoshto-go-zapustivme-ovoj-skopski-raj-9.jpg

fotki-od-ezeroto-treska-zoshto-go-zapustivme-ovoj-skopski-raj-7.jpg

Уште фотки на следната страна...Најчитани неделава