11 фотографии кои ја прикажуваат мрачната страна на животот во Русија
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
PPC Specialist 19-08-2019
Возач 19-08-2019


11 фотографии кои ја прикажуваат мрачната страна на животот во Русија

Метрото во Москва е преоптоварено од луѓе, а во Русија се најстудените градови на светот како Ојмајкон и Јакутск, каде луѓето живеат во сурови услови.

11-fotografii-koi-ja-prikazhuvaat-mrachnata-strana-na-zhivotot-vo-rusija-01.jpg

Русија е најголемата држава во светот и е синоним за вотка, студ и моќ.

Се протега на два континенти - Европа и Азија, изобилува со планини, шуми, крајбрежни делови, а го има и Бајкалското Езеро, кое е најдлабокото езеро на светот.

Русија е навистина прекрасна земја, но во некое понеразвиени делови од неа навистина е тешко за живот.

Факти за животот во Русија:

Лоша организација на здравството во зафрлените реони и недостиг на доктори.

11-fotografii-koi-ja-prikazhuvaat-mrachnata-strana-na-zhivotot-vo-rusija-02.jpg

Голем број на жени кои се занимаваат со проституција.

11-fotografii-koi-ja-prikazhuvaat-mrachnata-strana-na-zhivotot-vo-rusija-03.jpg

Огромни класни разлики и голем број луѓе кои живеат на работ на сиромаштија.

11-fotografii-koi-ja-prikazhuvaat-mrachnata-strana-na-zhivotot-vo-rusija-04.jpg

Непривлечни станбени блокови од време на Советскиот сојуз.

11-fotografii-koi-ja-prikazhuvaat-mrachnata-strana-na-zhivotot-vo-rusija-05.jpg

Високa стапка на самоубиства.

11-fotografii-koi-ja-prikazhuvaat-mrachnata-strana-na-zhivotot-vo-rusija-06.jpg

Опсесија со вотка, чие прекумерно консумирање доведува до скратување на животниот век.

11-fotografii-koi-ja-prikazhuvaat-mrachnata-strana-na-zhivotot-vo-rusija-07.jpg

Уште 5 фотографии на следната страна...Би можело да ве интересира:

Тераси на покривите, животот почнува на 40 години: 9 факти за животот ... Не е важно што ќе кажат другите, па така се прекршуваат стандардите за убавина, ...
Последиците од разорното цунами и ерупцијата на вулкан во Индонезија (... Автомобили биле влечени од брановите и по 10 метри, стотици домови, плажи, детск...
32 фотографии што го прикажуваат животот во таинствената Северна Кореј... Многу користат јавен превоз, а на станиците наместо реклами има пропаганден мате...