Сите се експерти за политика, а им треба деценија да ја сменат власта, болесниците владеат, а децата ги лекуваме со СМС пораки
Спонзорирано од:
Спонзорирано од ОгласиЗаРабота.мк
Kelner 18-08-2019
КЕЛНЕР 18-08-2019


Сите се експерти за политика, а им треба деценија да ја сменат власта, болесниците владеат, а децата ги лекуваме со СМС пораки

Да резимираме… Поголемиот дел од народот работи работа која ја мрази, прима плата која му е недоволна, спие со оние што не ги сака, се опкружува со луѓе што не ги поднесува, го зборува она што не го мисли, а го мисли она коешто нема сила да го изговори.

Bolesnicite-vladeat-a-decata-gi-lekuvame-so-sms-poraki-01.png

Се повикува на законот кога нешто ќе му биде одземено, а баш му е гајле за законот кога нешто ќе згреши…

Поголемиот дел од Македонците мислат дека е нормално да ја продадат главата да го наполнат газот, молчешкум ги враќаат кредитите за задоволување на политичката суета, не се свесни дека власта го сака народот исто како што педофилот децата и им веруваат на поповите, кои пак не веруваат во даноци…

Поголемиот дел од нашиот народ најмногу се лути кога ќе погодиш директно во заблудите. Вината секогаш ја бараат во другите, наместо во огледалото, експерти се за политика, а потребна им е деценија да ја сменат власта, ги менуваат политичарите, но не и системот, мислат дека ќе им помогне Бог, па си одмагаат самите на себе…

Затоа децата ќе ни работат на бродови и за странски инвеститори.

Затоа помладиот соработник наместо сам свој газда ќе си стане роб на себеси.

Затоа 30 години ги вртиме сличните политичари на калеидоскопот на пропаста.

Затоа нашите болесници владеат додека децата ги лекуваме со СМС пораки.

Затоа селанецот ги праќа децата во град, а граѓанинот своите надвор од државата.

Затоа сè уште нè води екипата која во ’90-тите години се дочепи до богатството на оние со скинати капути, со цел да ни покаже како се станува Швајцарија.

Затоа увезуваме зеленчук од пустински земји, а нашите земји самите стануваат пустини.

Затоа се делиме на верници и неверници, на оние и овие, наместо на угнетувачи и угнетувани.

Затоа гласот на разумот е тивок во нашата отворена лудница.

Затоа и живееме во минатото, бидејќи поголемиот дел не се борат за иднината.

Нашата чудесна балканска утопија.

Извор

Би можело да ве интересира:

Ако се разгалувате себе, правете го тоа почесто од еднаш месечно Многу од нас функционираат на принцип да си дозволат нешто убаво и полуксузно ед...
Можеш ти жено сè што ќе посакаш, само немој да венееш покрај лошиот ма... Што сè постигнува една жена, знае само таа, иако често и не е свесна за своите м...
Мажу, дај ми го твојот мозок на еден ден да одморам малку Веднаш да разграничиме–мажите не се воопшто глупави. Тие се интелигентни, практи...