Чарли Чаплин, за животот


Чарли Чаплин, за животот

carli-caplin-za-zivotot-povekjeЧаплин е еден од најкреативните и влијателните ликови од ерата на немиот филм. Контраверзноста и ласкањето биле секогаш присутни како во неговиот...


...јавен така и во неговиот приватен живот.

Ова се дел од мислите кои ги споделува со светот:

  • Немам баш многу трпение за убавите нешта кои мораат да бидат објаснети за да ги сфатиме.

  • Не сум сигурен дека јавноста знае што сака. Ова е заклучок извлечен од мојата кариера.

  • Ми се чини дека една од животните иронии е да правиш погрешна работа во вистинскиот момент.

  • На крајот, се е една голема шега.

  • Насмевката е тоник, олеснување, отстранување на болката.

  • Животот би бил одличен, кога луѓето би те оставиле на мира.

  • Животот е трагедија кога го гледаш од близу, но комедија кога го гледаш од далеку.

  • Ништо не е трајно во овој злобен свет – дури ни невољите.

  • Омразата на луѓето ќе помине, диктаторите ќе умрат и моќта која ја зеле од луѓето ќе им се врати назад. Додека луѓето умираат, слободата нема да исчезне.

Би можело да ве интересира:

„Не чувај ништо за специјална пригода, таа пригода е ДЕНЕС“ – моќни жи... Американската новинарка Реџина Брет стекна неверојатна популарност, иако има нап...
Животна лекција од Лиам Нисон – Животот е краток, поминете го со вашит... Лиам Нисон се оженил со својата сопруга, Наташа Ричардсон во 1994-та, а до 1996-...
Јаболката во маркет може да се стари и до 1 година и уште 5 чудни факт... Во случај да ви недостасува тема на разговор, овие малку познати чудни факти ќе ...