Пандите - ретки животни кои треба да се сочуваат


Пандите - ретки животни кои треба да се сочуваат

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-povekjeРезерватот за панди – Волонг е сместе во северозападниот дел на провинцијата Сечуан во Кина и е најпознато живеалиште на панди. Природното...


...живеалиште на пандите се бамбусови шуми кои ги има во провинциите Сечуан, Шенси и Гансу, но ако домашните и странските туристи сакаат да ги посетат црно белите животинчиња, вистински избор е паркот во резерватот.

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-1

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-2

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-3

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-4

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-5

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-6

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-7

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-8

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-9

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-10

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-11

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-12

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-13

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-14

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-15

pandite-retki-zivotni-koi-treba-da-se-socuvaat-16

Би можело да ве интересира:

Како да се справите со емоционална оштетеност? Како можете да знаете дали сте емотивно оштетени? Ако се прашувате зошто ни...
6 мали работи кои може да ги правите секој ден за да го намалите стресот кој ве обзема Стресот во модерното секојдневие е речиси неизбежен, а тоа свесно или несвесно, ...
12 митови за човечкото тело на кои мораме да заборавиме Денес постојат толку многу информации, но многу почесто отколку што сакаме, инфо...

Најчитани неделава