Големите гради се знак за висока интелигенција: Какви тајни открива физичкиот изглед на жената?

Знаевте ли дека полните усни гарантираат верност во љубовната врска? Или, пак, која е причината што црвенокосите девојки се плашат од одење на стоматолог? 

golemite-gradi-se-znak-za-visoka-inteligencija-kakvi-tajni-otkriva-fizichkiot-izgled-na-zhenata-1.png

Научниците се категорични дека различните делови од телото, многу говорат за интелигенцијата, карактерот и здравјето кај припадничките на понежниот пол.

Спроведени се и повеќебројни истражувања на оваа тема, а резултатите потврдуваат дека одредени информации, возможно е да ги прочитате само врз основа на физичкиот изглед.

golemite-gradi-se-znak-za-visoka-inteligencija-kakvi-tajni-otkriva-fizichkiot-izgled-na-zhenata-2.jpg

Па, какви тајни открива? Ова се десетте потврдени факти за женското тело:

1. Жените со долги прсти се ненаситни во сексот.

Тестостерот е хормон што има важна улога кога е должината на прстите во прашање. Поточно, при развојот на плодот во мајчината утроба. А, истовремено е заслужен и за сексуалната желба кај дамите. Според истражувачите, подолгиот домал прст на раката, сугерира дека станува збор за жена со „машко“ сексуално поведение. Односно, таа е личност што сака да експериментира во кревет и веројатно е попримискуитетна.

golemite-gradi-se-znak-za-visoka-inteligencija-kakvi-tajni-otkriva-fizichkiot-izgled-na-zhenata-3.jpg

2. Синооките жени се поедуцирани.

Девојките со сина боја на очите се посклони да го завршат високото образование. Се верува дека тие се подобри во долгорочно планирање и посконцентрирани на учењето, па постигнуваат и посолидни академски резултати. Уште не е прецизно разјаснето зошто е така. Од друга страна, оние со кафеави очи побрзо реагираат, поради што имаат подобри предиспозиции да успеат во спортот.

golemite-gradi-se-znak-za-visoka-inteligencija-kakvi-tajni-otkriva-fizichkiot-izgled-na-zhenata-4.jpg

3. Русокосите се подобри љубовници.

Жените имаат поголема самодоверба кога ќе ја осветлат косата – тврдат научниците. Тогаш се поотворени и повозбудени во сексуална смисла, бидејќи се чувствуваат поатрактивни во очите на спротивниот пол. Бринетите, пак, претставуваат подобар материјал за сериозна врска и повеќе заработуваат.

golemite-gradi-se-znak-za-visoka-inteligencija-kakvi-tajni-otkriva-fizichkiot-izgled-na-zhenata-5.jpg

4. Црвенокосите мразат стоматолози.

За жените со природен црвен пигмент, двојно поголеми се шансите дека ќе ја одложат посетата на стоматолог. Тие се поосетливи на денталната болка, а научно е докажано и дека се поотпорни на дејството на анестезија. Затоа, ним потребно е за 20 проценти да им се зголеми дозата.

golemite-gradi-se-znak-za-visoka-inteligencija-kakvi-tajni-otkriva-fizichkiot-izgled-na-zhenata-6.jpg

5. Жените со големи гради имаат повисок IQ.

Спротивно на стереотипите, дамите со бујно деколте постигнуваат 10 поени повеќе на тестовите за интелигенција. И понатаму се утврдува каузалната врска помеѓу големината на градите и коефициентот на интелигенција, но се претпоставува дека главниот „виновник“ се хормоните.

golemite-gradi-se-znak-za-visoka-inteligencija-kakvi-tajni-otkriva-fizichkiot-izgled-na-zhenata-7.jpg

6. Кај долгоногите жени е помал ризикот од шеќерна болест.

Согласно научните студии, постои поврзаност помеѓу должината на нозете и ризикот од појава на дијабетес тип 2. Со секој сантиметар под просекот на бедрата, тој се зголемува за 19 проценти кај жените со бела боја на кожата. За долгоногите дами и генерално постои мислење дека водат поздрав живот од оние со „кратки нозе“.

golemite-gradi-se-znak-za-visoka-inteligencija-kakvi-tajni-otkriva-fizichkiot-izgled-na-zhenata-8.jpg

7. Жените со полни усни поретко ги изневеруваат.

Верувале или не, жените со поголема уста имаат 57% повеќе шанси да опстанат во врската. Розовите и полни усни се симбол за младешки изглед. Дури и кога имате  брчки, подочници и бели влакна во косата, тие прават да делувате помладо, посочуваат резултатите од истражувањата. Мажите ги сметаат за попривлечни, па на припадничките од понежниот пол им се „гаранција“ за верност на партнерот.

golemite-gradi-se-znak-za-visoka-inteligencija-kakvi-tajni-otkriva-fizichkiot-izgled-na-zhenata-9.jpg

8. Жените со фигура на песочен часовник се поплодни.

Дeвојките што го имаат најпосакуваниот облик на телото, полесно остануваат бремени, а чувствуваат и помала болка при породувањето. Кај нив присуството на полови хормони е поголемо за 37%. Воедно, жените со покрупни задници раѓаат поинтелигентни деца, затоа што мастите од овој предел се користат за формирање на мозокот кај бебето.

golemite-gradi-se-znak-za-visoka-inteligencija-kakvi-tajni-otkriva-fizichkiot-izgled-na-zhenata-10.jpg

9. Жените со голем нос послабо се разболуваат.

Тие инхалираат околу седум проценти помалку прашински грини, загадувачи и полен, бидејќи имаат поделотворен „филтер“. Покрај од вдишувањето вакви честички, носот служи и како бариера од навлегување на бактериите во устата, поради што жените со голем нос поретко страдаат од алергии, настинки и грипови.

golemite-gradi-se-znak-za-visoka-inteligencija-kakvi-tajni-otkriva-fizichkiot-izgled-na-zhenata-11.jpg

10. Мажите ги претпочитаат жените со долги раце.

Непознато е зошто се постигнува таков ефект, но припадниците на посилниот пол ги сметаат за попривлечни жените со долги раце, доживувајќи ги како подобри партнерки.

golemite-gradi-se-znak-za-visoka-inteligencija-kakvi-tajni-otkriva-fizichkiot-izgled-na-zhenata-12.jpg

М. А. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Жените го имаат главниот збор, мажите го земаат нивното презимe: Интересни факти за племето Кхаси од... Мажот во куќата доаѓа како домазет, целиот имот останува на најмалата ќерка, а а...
Девојчињата ги мажат на 13 години, жените немаат никакви права - Бизарните обичаи на народот Масаи Жените во ова племе служат за градење куќи и одгледување деца и стока, кога не с...
Жените се грижат за парите, си го тетовираат лицето: Факти за племето Рабари од Индија Жените во ова племе го имаат главниот збор што се однесува до финасиите. Мажите ...
Крпење чорапи, штиркање - Работи кои сите домаќинки во Југославија ги правеле, а денес не ни паѓаат ... Вриеле облека на шпорет, штиркале, крпеле чорапи... Дали вашите мајки или баби п...
8 знаци дека сте личност со висока емоционална интелигенција Лесно работите во тим и генерално сте мотивирана личност – Помалку очигледни зна...
Бизарните обичаи на африканското племе Хамар: Жената се камшикува за да докаже дека е достојна за бр... Пред да се ожени со неа, мажот ја камшикува жената, а таа не смее ни да заплаче,...

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg