Комплименти кои можеби звучат безопасно, но жените ги сфаќаат погрешно


Комплименти кои можеби звучат безопасно, но жените ги сфаќаат погрешно

Но, тие понекогаш знаат да бидат толку чудни и комплицирани, што дури и тоа понекогаш може да го сфатат погрешно.

komplimenti-koi-mozhebi-zvuchat-bezopasno-no-zhenite-mozhe-pogreshno-da-gi-sfatat-01.jpg

Очигледно, треба да се внимава на кој начин се кажуваат комплиментите, бидејќи некои фрази жените ги сфаќаат сосема поразлично.

Неколку примери за фрази кои најмногу ги мразат и како тие ги слушаат и доживуваат:

„Изгледаш многу слабо во фустанов“

Што слуша жената: „Дебела си, ама фустанов го прикрива тоа.“

komplimenti-koi-mozhebi-zvuchat-bezopasno-no-zhenite-mozhe-pogreshno-da-gi-sfatat-02.jpg

„Денес си многу убава, да не ти е роденден?“

Што слуша жената: „Вообичаено изгледаш ужасно, ама денес си нормална.“

komplimenti-koi-mozhebi-zvuchat-bezopasno-no-zhenite-mozhe-pogreshno-da-gi-sfatat03.jpg

„Колку си убава, не те познав“

Што слуша жената: „Чудно е што изгледаш убаво.“

komplimenti-koi-mozhebi-zvuchat-bezopasno-no-zhenite-mozhe-pogreshno-da-gi-sfatat-04.jpg

„Оваа боја на коса те прави многу помлада“

Што слуша жената: „Досега изгледаше старо“

komplimenti-koi-mozhebi-zvuchat-bezopasno-no-zhenite-mozhe-pogreshno-da-gi-sfatat-05.jpg

„Многу си паметна за жена“

Што слуша жената: „Не можеш да го достигнеш мажот, ама си попаметна од другите жени.“

komplimenti-koi-mozhebi-zvuchat-bezopasno-no-zhenite-mozhe-pogreshno-da-gi-sfatat-07.jpg

„Изгледаш супер за годините“

Што слуша жената: „Стара си, ама не ти се познава толку многу.“

komplimenti-koi-mozhebi-zvuchat-bezopasno-no-zhenite-mozhe-pogreshno-da-gi-sfatat-08.jpg

Продолжува на следната страна...Би можело да ве интересира:

Зошто на жените им е постојано ладно и почесто „мрзнат“? Ако сте жена и ако постојано ви е ладно, не се грижете, тоа е нормално, а ако ст...
Најубавите комплименти со кои ќе го направите поубав денот на вашите б... Сакате да давате комплименти, но не сте сигурни дали претерувате или можеби не и...
12 работи во кои ќе се пронајдат само мажите, а на кои жените ќе се чу... Многумина велат дека мажите и жените се како од различни планети, и делумно може...