„Упс, лајк на фотка на бившиот“ - 6 ситуации за кои луѓето не морале да се грижат пред 20 години


„Упс, лајк на фотка на бившиот“ - 6 ситуации за кои луѓето не морале да се грижат пред 20 години

Дали некогаш озборувањето ви завршило по грешка во порака на Фејсбук кај личност која всушност ја озборувате?

ups-lajk-na-fotka-na-bivshkiot-6-situacii-za-koi-lugjeto-ne-morale-da-se-grizat-pred-20-godini-01.jpg

Чудните моменти се дел од животот, но чудните моменти поврзани со технологијата е нешто што претходните генерации не можеле ниту да го замислат.

Дали пред 20 години некого го болела главата затоа што по грешка му ја лајкнал фотографијата на Инстаграм или Фејсбук на поранешниот партнер?

Ситуации од кои нас нè боли глава, а претходните генерации не можеле ниту да ги замислат:

Ве тагнаа на забава на пријател, а вие всушност требаше да бидете на друго место и дадовте лажно оправдување за непојавувањето.

ups-lajk-na-fotka-na-bivshkiot-6-situacii-za-koi-lugjeto-ne-morale-da-se-grizat-pred-20-godini-04.jpg

Вашaта колешка/колега ви најави дека е болен и нема да дојде на работа, а на Фејсбук гледате дека се сонча на море.

ups-lajk-na-fotka-na-bivshkiot-6-situacii-za-koi-lugjeto-ne-morale-da-se-grizat-pred-20-godini-02.jpg

Сакате да го освежите својот LinkedIn профил затоа што сакате нова работа, но вашиот шеф има увид во тоа.

ups-lajk-na-fotka-na-bivshkiot-6-situacii-za-koi-lugjeto-ne-morale-da-se-grizat-pred-20-godini-03.jpg

Личноста со која се состанувате сè уште е активна на апликациите за пронаоѓање на партнер.

ups-lajk-na-fotka-na-bivshkiot-6-situacii-za-koi-lugjeto-ne-morale-da-se-grizat-pred-20-godini-05.jpg

Ненадејно ѝ пративте порака со озборување на личноста која ја озборувате.

ups-lajk-na-fotka-na-bivshkiot-6-situacii-za-koi-lugjeto-ne-morale-da-se-grizat-pred-20-godini-06.jpg

Случајно лајкнавте стара фотографија на Инстаграм на личноста со која сте опседнати, но не сакате да го знае тоа.

ups-lajk-na-fotka-na-bivshkiot-6-situacii-za-koi-lugjeto-ne-morale-da-se-grizat-pred-20-godini-10.jpg

С. С.| Црнобело

Би можело да ве интересира:

Инстаграм vs. реалност: Искрен приказ колку многу лажеме Не, собата не ни е секогаш средена, не јадеме само здрава храна, не изгледаме бе...
10 работи кои жените мислат дека ги прават за себе, а се всушност за м... Жените прават многу работи за да изгледаат совршено, да се чувствуваат привлечно...
Како да се справите со луѓе кои премногу зборуваат? На работа, во друштво, во јавен превоз, разговорите течат многу лесно, но кога ќ...