6 фази кои мора да ги преживее љубовната врска за да трае засекогаш


6 фази кои мора да ги преживее љубовната врска за да трае засекогаш

Среќниот брак е нешто на коешто морате да работите. Важно е да знаете дека во секоја врска постојат проблеми и недоразбирања, а понекогаш можеби ви изгледа дека е полесно да се откажете.

6-problematichni-frazi-niz-koi-treba-da-pomine-sekoja-vrska-01.jpg

Сепак, доколку навистина сакате да бидете заедно, ќе успеете да ги надминете сите несогласувања.

Во продолжение погледнете кои се критичните фази со кои најверојатно ќе се соочи секој пар. Доколку сте успеале да ги надминете, тогаш вашиот брак сигурно ќе трае долго.

Критикување

За жал, не сите можат да се справат со критиките. Но кога критиката почнува да наликува на напад, особено помеѓу партнерите, можат да настанат вистински проблеми.

Воглавно, кога го критикувате вашиот партнер, вие се обидувате да кажете дека со него нешто не е во ред. Користењето на фразите како „Ти секогаш…“ или „Ти никогаш…“ се многу чести, но не даваат никаков позитивен резултат.

Кога ќе изговорите нешто вакво, најверојатно вашиот партнер ќе заземе одбранбен став. Во овие ситуации важно е само да кажете што ви пречи, без лично да го напаѓате партнерот.

Отпор и затворање

Речиси секој што бил во врска искусил момент каде што партнерот целосно се затворил. Во овој случај, партнерот не сака да разговара и не сака да го реши проблемот. Ова може да изгледа како да не му е грижа или како да ве игнорира.

Според експертите, дури 80% од мажите се вакви. Сепак, важно е да знаете дека и во овие моменти, на вашиот партнер му е грижа за вас и вашата врска. Ваша работа е да препознаете кога партнерот се соочил со премногу, па да не го притискате.

Доколку мора да разговарате за проблемот, почекајте и двајцата да бидете смирени.

6-problematichni-frazi-niz-koi-treba-da-pomine-sekoja-vrska-02.jpg

Продолжува на следната страница...Би можело да ве интересира:

9 проблеми во врската по кои ќе познаете дека љубовта згаснува Секој треба да знае кои се опасни проблеми и ситуации, што не треба да се игнори...
Што треба да знаете пред да се заљубите во разведен маж? Пред да се впуштите во врска со разведен маж, добро би било да дознаете нешто по...
Не мора да знаете сѐ: Совети за бракот од разведена жена Дадете му крилја да ги следи соништата и жалбите сведете ги на минимум... Дад...

Најчитани неделава