Допирање на фискални сметки и уште 11 навики со кои си штетите на здравјето


Допирање на фискални сметки и уште 11 навики со кои си штетите на здравјето

Од џвакање на таблети до миење со цврст сапун во јавен тоалет, кои се навиките кои треба да ги промените?

dopiranje-na-fiskalni-smetki-i-ushte-11-naviki-so-koi-si-shtetite-na-zdravjeto-01.jpg

Некои работи ги правиме секој ден само затоа што сме се навикнале така.

Но, дали сте помислиле дека некои од тие навики се всушност штетни за вашето здравје?

Навики кои ви штетат:

Џвакање на таблети може да доведе до негативни ефекти, како предозирање, непријатно чувство во устата итн.

dopiranje-na-fiskalni-smetki-i-ushte-11-naviki-so-koi-si-shtetite-na-zdravjeto-02.jpg

Седење во када со мирисливи средства кои го рушат балансот на микрофлората во вашата интимна зона.

dopiranje-na-fiskalni-smetki-i-ushte-11-naviki-so-koi-si-shtetite-na-zdravjeto-03.jpg

Пречесто користење на гел за туширање кои ги отстранува од телото добрите бактерии и ја суши кожата.

dopiranje-na-fiskalni-smetki-i-ushte-11-naviki-so-koi-si-shtetite-na-zdravjeto-04.jpg

Користење на цврст сапун на јавни места на чија површина можеби се задржале бактерии од друга личност.

dopiranje-na-fiskalni-smetki-i-ushte-11-naviki-so-koi-si-shtetite-na-zdravjeto-05.jpg

Правење само кардиоваскуларни вежби за слабеење и заборавање дека за максимален ефект ви се потребни и тренинзи за сила.

dopiranje-na-fiskalni-smetki-i-ushte-11-naviki-so-koi-si-shtetite-na-zdravjeto-06.jpg

Прескокнување појадок или ручек и јадење подоцна многу обилно, а со тоа внесување на истата количина на калории.

dopiranje-na-fiskalni-smetki-i-ushte-11-naviki-so-koi-si-shtetite-na-zdravjeto-07.jpg

Уште 6 навики на следната страна...Би можело да ве интересира:

10 секојдневни грозни навики со коишто го изложуваме здравјето на ризик Најголемиот дел од работите коишто ги правите се механички – ги повторуваме секо...
Кашлање и замор - Знаци дека треба да обрнете внимание на здравјето на белите дробови Денес чистиот воздух како да е луксуз, па добро е одвреме-навреме да обрнете вни...
Здрави навики кои секој треба да ги поседува Кога ќе се спомнат здравите навики сите веднаш помислуваме на здрава исхрана и м...