10 скриени причини за појава на аксиозност


10 скриени причини за појава на аксиозност

Анксиозноста не бира пол, години, ниту социјален статус. Најчесто настанува како последица на емотивно и стресно случување, но може да се јави и без симптоми и знаци.

10-skrieni-pricini-za-pojava-na-anksioznost-02.png

Кога ќе се појави анксиозноста, проблемот мора да го набљудуваме во две насоки.

Прво, да се обратиме за помош на стручно лице и да пронаоѓаме техники кои ќе ја решат анксизоноста.

Второ, мора да се вратиме наназад, во минатото и да пронајдеме кои потенцијални ситуации се оние во кои се јавува анксиозноста.

Најчесто, ова се 10-те скриени причини на кои треба да се обрне внимание, бидејќи се водат за најризични:

1. Недоволно развиен социјален живот.

2. Недостаток на мотивација.

3. Тешко соочување со стрес.

4. Негативен начин на размислување.

10-skrieni-pricini-za-pojava-na-anksioznost-01.jpg

5. Нездрав начин на исхрана.

6. Нагли животни промени.

7. Нетолеранција кон одредени звуци и мириси.

8. Често консумирање на алкохол.

9. Несоница.

10. Ниско ниво на шеќер во крвта.

М. Д. | Црнобело

Би можело да ве интересира:

Знаци дека душата ви е уморна и ви треба одмор од сè Чувствувате отапеност и повеќе не умеете да чувствувате ниту среќа, ниту тага......
Знаци кои ќе ви докажат дека сте здрави, иако не сте сигурни во тоа Важно е да се грижиме за здравјето, но важно и да знаеме дека го правиме тоа и д...
9 знаци кои укажуваат на интолеранција на глутен Глутен е протеин кој се наоѓа во пченицата, јачменот и овесот. Со глутенот се по...