Балерината Стефанија Гаштарска (18) - првата Македонка што стана дел од „Бољшој“ (фото)


Балерината Стефанија Гаштарска (18) - првата Македонка што стана дел од „Бољшој“ (фото)

Оваа 18-годишна девојка го живее сонот на многу балерини. Таа е македонска гордост.

najubavite-fotki-od-stefanija-gashtarska-18-prvata-makedonka-shto-stana-del-od-bolshoj-01.jpg

Македонската балерина Стефанија Гаштарска (18) стана дел од ансамблот на престижниот руски театар „Бољшој“ во Москва. Таа е првата македонска балерина вработена во овој театар.

Таа основното музичко образование го завршила во „Илија Николовски-Луј“ во Скопје, а школувањето го продолжила во Русија. Пред две години за првпат настапила на раскошната сцена на „Бољшој“.

Дефинитивно Стефанија е македонска гордост:

najubavite-fotki-od-stefanija-gashtarska-18-prvata-makedonka-shto-stana-del-od-bolshoj-07.jpg

najubavite-fotki-od-stefanija-gashtarska-18-prvata-makedonka-shto-stana-del-od-bolshoj-06.jpg

najubavite-fotki-od-stefanija-gashtarska-18-prvata-makedonka-shto-stana-del-od-bolshoj-05.jpg

najubavite-fotki-od-stefanija-gashtarska-18-prvata-makedonka-shto-stana-del-od-bolshoj-04.jpg

najubavite-fotki-od-stefanija-gashtarska-18-prvata-makedonka-shto-stana-del-od-bolshoj-03.jpg

najubavite-fotki-od-stefanija-gashtarska-18-prvata-makedonka-shto-stana-del-od-bolshoj-02.jpg

Уште фотографии на следната страна...Најчитани неделава