ВИДЕО: Колку се промени начинот на патување изминатава деценија?

Колку се промени начинот на патување изминатава деценија?Знаевте ли дека денес, цената на авионските летови е можеби најниска во историјата? Веројатно ова е причината што денес сè повеќе и повеќе луѓе патуваат. Од 2010-та туристите стануваат сѐ посвесни за влијанието на нивните патувања врз околината, а со тоа се и повнимателни. Покрај тоа, хотелите се речиси целосно заменети од колиби, куќи и луксузни вили, благодарение на сајтовите како Airbnb. Истовремено, благодарение на социјалните мрежи се појавија и инфлуенсерите, кои целосно ја променија дефиницијата за патувањето…