ВИДЕО: Били Ајлиш одговара прашања од вештачка интелигенција

Били Ајлиш одговара прашања од вештачка интелигенција18-годишната Били Ајлиш доминираше на Греми наградите, а сега стигна и до насловна страница на Vogue. За таа цел, младата пејачка сними и кратко несекојдневно интервју. Наместо со новинар, Били разговара со вештачка интелигенција. Програмата пребарала податоци за Били, и врз нивна основа составила навистина интересни прашања. Каква личност си, што сметаш дека испушташ и колкав дел од светот е „застарен“ се само дел од прашањата на кои одговара Били.