Бакнеж - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Бакнеж

Term Main definition
Бакнеж

Ако сонувате дека бакнувате некого симболизира взаемна љубов. Ако вам некој ве бакне во сон значи дека вашиот љубовник ќе патува. Ако искрадете бакнеж предупредува на лажни љубовни изјави, краткотрајна љубов.

Што значи да сонувате бакнеж?

Ако бакнете некого

Ако бакнете некого во сон, тоа симболизира заемна љубов. Вие сте романтична душа која се сеќава на секој момент поминат со саканата личност. Заедно сте поминале низ различни периоди и фази кои само потврдиле дека сте создадени едни за други и дека вашата врска е нешто за што вреди да се борите.

Ако сонувате дека некој ве бакнал

Ако добиете бакнеж во сон, тоа подразбира дека ќе се карате со љубовникот. И покрај тоа што не сте официјално заедно, повремено сте започнале врска со личноста со која се гледате. Вие би сакале да бидете повеќе вклучени во неговиот/нејзиниот живот што ќе предизвика многу конфликти и тешки зборови.

Ако некој ви искраде бакнеж

Кога некој ќе ви искраде бакнеж во сон, тоа е предупредување да се вардите од лажни љубовни изјави. Можно е да ви се додворува личност која ќе биде добра во зборовите, додека неговите/нејзините дела му/ѝ се слаба страна.

Тој/таа ќе ви вети кули и градови, но штом ќе ве види како се врзувате и очекувате нешто, ќе започне да ве избегнува и да се дистанцира од вас.

Ако некому искрадете бакнеж

 Ако искрадете бакнеж од некого во сон, тоа значи упорност. Вие сте личност која е сигурна во себе и која не се предава додека не го добие она што го сака. Фактот дека на почетокот некој не ве сака, вие не го сфаќате премногу лично, туку правите сè за да може лицето за кое станува збор да ја види својата грешка и да го смени своето мислење.

Ако сонувате дека сте избегнале бакнеж

Ако избегнете бакнеж во сон, тоа покажува дека ќе бидете дрски. Можно е повеќе да не знаете како да одбиете личност што не ви се допаѓа, поради што ќе претерате и ќе се однесувате грубо.

Прво ќе ви биде жал, но ќе сфатите дека тоа е единствениот начин да се ослободите од него/неа.

Ако некому испраќате бакнеж

Кога испраќате бакнеж во сон, тоа симболизира патување. Веројатно наскоро ќе одите во друг град или земја и ќе ве придружуваат луѓе со кои сте блиски. Разделбата ќе ви падне тешко, но овој пат ќе расчисти многу сомнежи и ќе ви помогне да донесете важни одлуки.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте дале, примиле, украле, избегнале или испратиле бакнеж, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за бакнеж

Бакнежот е допир на усните што означува љубов, почит, приврзаност, поздрав, итн.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg