Бал - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Бал

Term Main definition
Бал

Ако сонувате дека сте на бал, тоа подразбира дека ќе бидете поканети на веридба или свадба.

Што значи да сонуваш бал?

Да се биде на бал во сон

Ако сонувате дека сте на бал, тоа подразбира дека ќе бидете поканети на веридба или свадба. Наскоро ќе слушнете дека некој од роднините ќе слави. Ќе  бидете малку нервозни, бидејќи ќе имате многу обврски и нема да можете да се подготвите како што сакате. Во секој случај, ќе си поминете убаво и ќе имате можност  да им се извините на роднините кои не сте ги виделе подолго време.

Танцување на бал

Ако во сон танцувате на бал, тоа ве предупредува да внимавате на непријатностите. Некој ќе ви завидува и ќе каже лаги за вас. Можно е да имате проблеми со вашиот партнер или шеф поради тоа. Ќе се чувствувате засрамени, иако не сте направиле ништо лошо. Пријателите и семејството ќе ве поддржат и ќе ја предупредат таа личност да се држи подалеку од вас.

Сонување дека се забавувате на бал

Сонување дека се забавувате на бал е знак дека некому му се допаѓате. Во вашето опкружување постои личност која е тајно заљубена во вас. Можеби сте го забележале ова, но и на двајцата ви е непријатно да започнете разговор на оваа тема. Веројатно причина е фактот што некој од вас е во врска или брак.

Бал со гласна музика и танц

Кога сонувате бал со гласна музика и танц, тоа значи непријатност од лична природа. Вашето внимание ќе го привлече некој што е зафатен. Ќе постапите  непромислено и ќе ја доверите таа тајна на личност која сака да озборува. Вие ќе ја сносите вината за фактот дека многумина ќе дознаат детали од вашиот приватен живот.

Бал под маски

Ако сонувате бал под маски, тоа предупредува дека некој ќе се обиде да го наруши вашиот углед. Важите за работник од доверба и сите ве ценат и почитуваат на работа. Ќе имате нов колега кој ќе создаде проблеми и ќе одбие да го прави она што ќе му го кажете. Можно е да бидете одговорни за него и претпоставените да ве обвинуваат за неговите грешки. Во следниот период ќе имате тешка борба, бидејќи најверојатно станува збор за некој што ќе биде вработен преку врски и нема да можете да направите ништо околу тоа.

Да ве поканат на бал

Кога сонувате дека некој ве поканил на бал, тоа значи дека ќе запознаете влијателна личност која би можела да ви помогне да најдете работа или да преминете на подобра работа. Исто така, можно е да станува збор за некој што има пари и кој би бил подготвен да инвестира во некоја ваша работа доколку ја презентирате својата идеја на вистински начин. Сепак, ќе мора да се потрудите да заслужите ваква инвестиција, бидејќи никој нема да ви даде пари освен ако не се увери дека ги заслужувате.

Поканување некого на бал

Ако сонувате дека поканувате некого на бал, тоа подразбира дека имате тајна симпатија. Ви се допаѓа лицето кое моментално ви е недостапно. Веројатно затоа што има партнер. Иако немате намера да му/ѝ пријдете, тоа не ве спречува да фантазирате за заеднички моменти. Доколку сте слободни и сте свесни дека немате шанси кај некој, не пропуштајте ја можноста да запознаете други луѓе кои подеднакво би можеле да ве воодушеват.

Подготвување бал

Кога сонувате дека подготвувате бал, тоа значи дека сте дарежлива личност, секогаш подготвена да им помага на другите. Многумина ве ценат поради  оваа особина и со задоволство поминуваат време во ваше друштво. Понекогаш знаете да претерате, и да ги ставите туѓите желби и потреби пред вашите, но тоа не ве загрижува, бидејќи се водите од мотото дека доброто се враќа со добро.

Да доцните на бал

Ако сонувате дека доцните на бал, тоа значи дека ќе ја пропуштите можноста да ги реализирате своите планови. Веројатно долго време размислувате како да ја унапредите вашата работа или да ја подобрите финансиската состојба. Ќе се најдете  во можност да го постигнете тоа, но стравот од ризик ќе ве спречи да го направите првиот чекор. Вие не сте личност која смета дека ризикот се исплати и секогаш вложувате многу труд и работа во сè што правите, но ќе мора да се помирите со фактот дека понекогаш факторот на среќа игра пресудна улога.

Кога сонувате дека некој друг доцни на бал, тоа симболизира некоја тајна. Можеби  од партнерот, пријателите или членови на семејството криете нешто  затоа што се плашите дека вистината би можела да ги повреди. Потсвеста ви кажува дека, сепак,  е подобро да го споделите тоа со некого затоа што тој товар ве прави нервозни. Побарајте совет од некој кому му верувате, можеби последиците од тоа откритие и не се толку трагични.

Скандал на бал

Ако сонувате дека сте направиле некој скандал на бал, тоа значи дека во блиска иднина би можеле да бидете засрамени во поголемо друштво. Ќе сфатите дека е подобро да молчите отколку да зборувате за тема што не ја познавате. Ќе доживеете  присутните да ве исмеваат, што ќе биде голем стрес за вас. Единствениот начин да се спречи ова е да не зборувате за она за што не знаете доволно.

Ако сонувате дека некој друг направил скандал на бал, тоа подразбира дека вината за сопствените неуспеси упорно ја припишувате на други луѓе. Секогаш мислите дека другите се виновни затоа што не сте го постигнале  она што сте го посакувале. На сите околу вас оваа грда навика им станала досадна, па затоа им е тешко да ги слушаат вашите жалења. Внимателно размислете дали другите луѓе се виновни за секој проблем во вашиот живот или вие сте, исто така, одговорни за своите постапки.

Толкувањето на ваквите соништа зависи и од контекстот во кој се одвиваат, од деталите и чувствата што ги придружуваат. Ако сонувате многу храна и пијалаци на бал, тоа значи дека сте хедонист. Не сте подготвени да се откажете од работите во кои уживате поради некого или нешто.

Доколку сонувате дека нема храна и пијалак на балот, тоа значи дека сте незадоволни од вашиот живот. Знаете дека би можело да ви биде подобро, но не се обидувате доволно да промените нешто. Сметате дека заслужувате да бидете среќни и задоволни, но не сте подготвени да се откажете од ништо за да ја постигнете таа состојба.

Сонување балски фустан

Кога жена сонува балски фустан, тоа значи дека ќе има многу среќа во љубовта. Веројатно ќе запознаете личност која ќе биде маѓепсана од вас, и ќе се обиде да ги исполни сите ваши желби. Ќе сфатите дека е убаво да се биде сакан, но ќе настојувате да не ја злоупотребувате таа љубов, туку едноставно да уживате во неа.

Ако маж  сонува балски фустан, тоа значи дека му претстои трошок. Можно е  поради нешто да се задолжите и ќе ви биде многу тешко да го вратите тој долг. Дополнителен притисок ќе создаде фактот што нема кому да се обратите за помош. Бидете внимателни ако одлучите за нов заем или кредит. Внимателно проучете ги условите на договорот што го потпишувате, бидејќи невниманието би можело да предизвика уште повеќе главоболки.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако сте биле на бал или сте го  гледале на телевизија, тоа ви оставило впечаток.

Дефиниција за бал

Бал е свечена приредба со танцување.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg