Банкомат - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Банкомат

Term Main definition
Банкомат

Полн или вадите пари: некој ќе ви врати долг. Помош во неволја.

Празен или неисправен: некој ќе ви остане должен.

Што значи да сонувате банкомат?

Ако сонувате дека гледате банкомат

Ако во сон гледате банкомат, тоа покажува дека очекувате да добиете пари. Можно е некој да го врати она што ви го должи или да добиете наследство од роднина за кое  долго сте размислувале. Оваа добивка ќе ви дојде како ас на десет, бидејќи ќе ја потрошите паметно и ќе ги направите работите што одамна сте ги планирале.

Ако сонувате дека некој друг гледа банкомат

Ако во сон некој друг гледа банкомат, тоа значи дека ќе помогнете на лице кое е во неволја. Ова исто така може да се однесува на случаен минувач кому ќе му дадете пари, облека или храна. Вие сте емпатична личност која се растажува секогаш кога ќе слушне тешка животна приказна. Вие би сакале да им помогнете на сите, но бидејќи тоа не е реално, се трудите да направите онолку колку што дозволуваат вашите можности.

Ако сонувате дека вадите пари од банкомат

Кога во сон вадите пари од банкомат, тоа значи дека ќе ја исполните својата долгогодишна желба. Конечно ќе одлучите да си угодите, па ќе одите на патување, ќе ја реновирате вашата куќа/стан, ќе се запишете на курс итн. Некои блиски луѓе ќе помислат дека тоа се непотребни трошоци, но вие нема да обрнувате внимание на нивните коментари и ќе продолжите да го правите она што ви годи.

Ако сонувате дека некој друг вади пари од банкомат

Ако во сон некој друг вади пари од банкомат, тоа значи дека мислите дека вам ви е најтешко. Веројатно ви се чини дека луѓето околу вас имаат совршени животи и дека само вас ве мачат проблеми. Иако не сте задоволни, не правите ништо за да ја смените моменталната состојба, вие само се жалите и ги обвинувате другите за сè што ви се случува.

Ако сонувате дека ограбувате банкомат

Ако сонувате дека ограбувате банкомат, тоа значи дека ќе бидете подготвени на сè за да го постигнете замисленото. Вие сте голем борец и сте во состојба да одите со глава таму каде што другите не сакаат со нога. Вие точно знаете кои се вашите цели и никој не може да ве убеди да се откажете од нив. Вие сте многу тврдоглави, па затоа понекогаш работите и на своја штета.

Ако сонувате дека некој друг ограбува банкомат

Кога во сон некој друг ограбува банкомат, тоа подразбира дека ќе ви биде  нанесена неправда. Веројатно некој од соработниците или блиските луѓе ќе ве обвини за нешто што не сте го направиле. Ќе ви биде многу тешко затоа што тие немаат доверба во вас, и после ова, вашите односи никогаш нема да бидат како порано.

Ако сонувате дека учествувате во грабеж на банкомат

Ако во сон учествувате во грабеж на банкомат, тоа укажува дека ќе ве гризне совеста. Можно е да дознаете дека некој од околината не ја зборува вистината, но нема тоа да го откриете. Ќе ја гледате својата работа и ќе се обидете да се убедите дека е најдобро да не се мешате во она што не ве засега.

Ако сонувате дека ве фатиле за време на грабеж на банкомат

Ако во сон ве фатат за време на грабеж на банкомат, тоа предупредува дека ќе се најдете во непријатна ситуација. Може да се случи луѓето од околината да ги дознаат вашите тајни од минатото што сте сакале да ги задржите само за себе. Тие ќе ви постават многу прашања и вие ќе одлучите да им кажете сè. Тогаш ќе видите кои се вашите вистински пријатели, затоа што тие ќе ве поддржат и нема да ве осудуваат.

Ако сонувате дека некој друг е фатен за време на грабеж на банкомат

Кога во сон некој друг е фатен за време на грабеж на банкомат, тоа подразбира дека нема да успеете да убедите блиска личност да избегнува неволји. Веројатно станува збор за помлада личност која ќе биде во лошо друштво. Ќе направите сè што е во ваша моќ за да ѝ укажете на последиците што може да ги има, но таа ќе биде тврдоглава и ќе направи голем проблем за себе и за вас.

Ако сонувате дека банкомат ви дал повеќе пари

Ако во сон банкомат ви даде повеќе пари, тоа симболизира успех. Можно е во наредниот период сè да ви оди од рака. Ќе имате повеќе работа од кога било и ќе можете да си дозволите сè што ќе посакате. Вашето расположение и позитивна енергија ќе бидат заразни, па затоа ќе се трудите да ги мотивирате блиските луѓе и тие да започнат да работат на остварување на нивните соништа.

Ако сонувате дека банкомат ви дал помалку пари

Доколку во сон банкомат ви дал помалку пари, тоа значи дека нема да бидете задоволни во љубовта. Веројатно ќе имате впечаток дека само вие се обидувате во вашата врска/брак, и дека вашиот партнер се однесува како да не му е грижа за вас. Ќе имате сериозен разговор на таа тема, но тоа ќе биде залудно затоа што ништо нема да се промени во вашиот однос.

Ако сонувате дека банкомат не ви дал пари

Кога банкомат не ви дава пари, тоа укажува дека некој ќе ви остане должен. Веројатно се работи за личност на која сте ѝ верувале, но која нема да биде во можност да го врати заемот. Ќе бидете лути затоа што сте сметале на тие пари, но ќе мора да се помирите со тоа дека нема да ги добиете. Исто така, ќе ви биде жал затоа што веќе нема да имате никаква комуникација со таа личност.

Ако сонувате дека банкоматот е расипан

Ако во сон банкоматот е расипан, тоа ве советува добро да размислите пред да започнете со планираната работа. Можно е да не сте биле доволно информирани и да не сте свесни за ризикот што го преземате. За добри резултати, ќе ви требаат бројни одрекувања и жртви за кои не сте подготвени.

Ако сонувате дека поправате банкомат

Доклку во сон поправате банкомат, тоа подразбира дека ќе исправате туѓи грешки. Веројатно колегите нема да ја направат добро својата работа, па ќе мора да ги преземете нивните проекти. Тоа ќе ви одземе многу време, а ќе имате и несогласувања со суетни колеги кои ќе тврдат дека се во право.

Ако сонувате дека гледате празен банкомат

Кога во сон ќе видите празен банкомат, тоа значи дека малку ви е потребно за среќа. Вие сте личност која се радува на ситници и исто се однесува кога има многу пари и кога е без пари. Не обрнувате внимание на материјалните работи и најважни ви се  внатрешниот мир и чистата совест кои немаат цена.

Ако сонувате дека гледате полн банкомат

Ако во сон гледате полн банкомат, тоа укажува дека ќе бидете во искушение да направите нешто неморално. Луѓето кои ви посакуваат добро ќе се обидат да ве спречат да правите глупост, но вие ќе бидете убедени дека ќе поминете неказнето.

Дефиниција за банкомат

Банкомат е машина која по електронски пат издава готовина.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg