Блудничење - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Блудничење

Term Main definition
Блудничење

Правење: добро здравје; Гледање: ќе доживеете понижување или срам.

Блудничење - Што значи да сонувате блуд?

Ако блудничите во сон

Кога сонувате дека вие вршите блуд, тоа симболизира добро здравје. Ќе имате активен сексуален живот и партнерот со кој сте во врска ќе ги задоволи сите ваши потреби. Ќе бидете среќни затоа што конечно пронајдовте личност која ви одговара во сè.

Можно е да се плашите на почеток да не помисли дека сте неморални, но со текот на времето ќе се ослободите и ќе сфатите дека нема простор за предрасуди.

Ако сонувате дека други блудничат

Ако во сон видите блуд, тоа предупредува на срам. Веројатно веќе подолго време се сомневате дека вашиот партнер ви е неверен. Можеби сте преоптоварени со тоа и немате причина да се грижите. Од друга страна, вашата интуиција ретко кога погрешила, затоа се грижите дека и овој пат сте во право.

Ќе ја проверувате секоја порака, повик и чекор што ќе го направи вашиот партнер. Пријателите ќе ви кажат да не паничите непотребно, но вие нема да имате мир додека не го расчистите секој детаљ што ви се чини сомнителен.

Исто така, блудот во сон може да укажува дека се чувствувате ограничено и дека насилно се придржувате до норми што не ви одговараат. Би сакале да можете да се опуштите и да бидете послободни во врска и во друштво. Честопати во вас ќе преовлада страв дека околината ќе ве отфрли доколку не се однесувате како што се очекува од вас.

Ако сонувате дека други блудничат во вашиот кревет

Доколку во сон видите дека други блудничат во вашиот кревет, тоа значи дека некој ќе се обиде да ви наштети. Во своја близина имате личност која не ви посакува добро. Можно е да станува збор за љубомора или завист, во секој случај внимавајте што зборувате пред неа, бидејќи тоа може да ви се „удри од глава“.

Веројатно сте забележале некои знаци што укажуваат на тоа, но решивте да ги игнорирате затоа што ви беше тешко да поверувате дека такво нешто е можно.

Ако сонувате блуд на јавно место

Кога сонувате блуд на јавно место, тоа укажува на фактот дека мислењето на луѓето за вас ви е многу важно. Се трудите секогаш да се претставувате во најдобро светло и да уживате кога луѓето ве фалат. Секогаш настојувате да бидете најдобри во сè, но тоа е голем товар.

За да се ослободите од тој товар, посветете се на својот живот и престанете да барате потврда за сè што правите.

Дефиниција за блуд

Блуд или разврат означува неморални сексуални размислувања или однесување.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg