Болви - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Болви

Term Main definition
Болви

Опкружени сте со злоба, можна измама; убивање: ќе го победите непријателот, младите те поткраднуваат, грижи; барање: кавга во домот, озборувања; да скокаат: ќе добиете лажни гласови.

Што значи да сонувате болви?

Ако во сон гледате болва на себе

Ако во сон гледате болви на себе, тоа предупредува дека сте опкружени со злоба. Можно е да имате личност во околината која ви завидува за успехот што сте го постигнале на приватен и деловен план. Ќе се труди да ви се спротивстави дури и кога знае дека вашето мислење е точно.

Доколку работите заедно, не би требало да ѝ верувате премногу затоа што таа ќе се обиде да ве измами и да ве обвини за проблемот кој ќе се појави.

Ако гледате болви на некој познат

Доколку сонувате болви на личност што ја познавате, тоа значи дека го сметате за недоверлив соработник. Можно е да станува збор за деловен соработник, партнер или колега кој и порано ве изневерил.

Тешко ви е да му/ѝ верувате на него/неа, а и  свесни сте дека не можете сами да завршите голема работа. Најдобро би било  отворено да зборувате за тоа, да му/ѝ признаете од што се плашите и да го/ја предупредите за можните последици од неговото/нејзиното однесување.

Ако гледате болви на непозната личност

Сон во кој гледате болви на непозната личност претставува предупредување дека некој ве лаже. Ќе бидете изложени на манипулации, дури и без да бидете свесни за тоа. Поведете сметка за тоа кому се доверувате и зборувајте за своите тајни и планови само со оние на кои навистина им верувате.

Ако сонувате дека убивате болви

Кога сонувате дека убивате болви, тоа подразбира дека ќе ги победите вашите непријатели. Во претстојниот период нема никому да му дозволите да застане меѓу  вас и вашиот партнер. Порано повеќе верувавте во проценката на другите луѓе и им дозволивте да изберат со кого ќе излезете и со кого ќе се дружите.

Ќе сфатите дека вие единствено знаете што е најдобро за вас и ќе се однесувате онака како што сметате дека е правилно.

Ако некој друг убива болви во сон

Ако во вашиот сон други убиваат болви, тоа укажува на парична добивка или напредок во кариерата. Овој сон има многу позитивно значење, без оглед на тоа со што во моментов се занимавате. Лицата кои студираат би можеле да ги положат сите испити на време, а оние кои се вработени во приватна фирма ќе добијат покачување од работодавачот.

Ако барате болви во сон

Сонувањето дека барате болви означува озборување. Некој од пријателите ќе ги каже деталите што сте му ги довериле и нема да размислува за проблемите што може да ви ги предизвика. Иако нема да има лоши намери, ќе ве изнервира неговата непромисленост и во иднина добро ќе внимавате за тоа што и со кого зборувате.

Ако некој друг бара болви во сон

Сон во кој други бараат болви подразбира дека е можно да им се одмаздите на оние што ширале озборувања за вас. Конечно ќе бидете во можност личноста за која со сигурност знаете дека се обидувала да ве оцрни, да ја засрамите и понижите пред поголем број луѓе. Тоа на кратко ќе ви донесе задоволство, но подоцна ќе сфатите дека не требаше да се спуштите на тоа ниво.

Ако сонувате дека ве касаат болви

Ваквиот сон укажува на тоа дека е време да се погрижите за своето здравје. Ако не ги промените животните навики, се ослободите од порокот и не воведувате повеќе физички активности во секојдневието, не можете да се надевате на убава и безгрижна старост. Сега е време да се занимавате со некои од симптомите што ве мачат, бидејќи во спротивно би можеле да си направите сериозни проблеми.

Ако сонувате дека болви касаат други луѓе

Ако сонувате дека болви касаат други луѓе, тоа значи дека ќе се обидете да ги заштитите оние што ги сакате од постојани напади што доаѓаат од нивните непријатели. Ќе се потрудите вашите блиски да не почувствуваат туѓа злоба и гнев, но нема да успеете.

Вашите непријатели ги пуштија своите „пипала“ длабоко во вашиот живот и нема да се ослободите толку лесно од нив. Време е за радикални промени во начинот на кој се однесувате кон луѓето што сакаат да ви наштетат.

Ако сонувате дека деца имаат болви

Доколку сонувате дека вашите деца имаат болви, тоа симболизира грижа за нивното здравје или успеси или неуспеси во училиште. Како и секој родител, вие се плашите за иднината на своите деца и често се прашувате дали ќе ги изведете на вистинскиот пат. Сепак, не смеете да дозволите вакви прашања да ве прогонуваат толку многу, имајте доверба во себе и во своите деца и продолжите да се трудите да станат што подобри луѓе.

Кога сонувате дека туѓи деца имаат болви, тоа подразбира дека ќе направите грешка за некого. Ќе изговорите некои зборови што не ги мислите и ќе повредите драга личност. Внимавајте да не биде предоцна кога ќе сфатите што сте направиле и покажете дека искрено се каете.

Ако сонувате болви на животни

Толкувањето на ваквите соништа зависи од видот на животното што го сонувате. Така, на пример, ако сонувате дека болви касаат кучиња, тоа значи дека некому ќе му завидувате за успесите што го постигнал. Веројатно станува збор за личност која постигнала сè за што вие сте мечтаеле. Наместо да се „јадете“ поради тоа, обидете се и вие да го постигнете она што тој/таа го има.

Сон во кој гледате болви на мачки е предупредување да престанете да се мешате со животите на другите луѓе. Иако вашите намери не се лоши, вие започнавте да претерувате и очекувате сите да ги слушаат вашите совети и предлози. Започнете да си го средувате животот, пред да ја „турнете главата“ во туѓ.

Ако во сон видите болви на некое друго милениче, тоа укажува на вознемиреност. Веројатно нешто на јаве длабоко ве повредило, па затоа го пренесовте тоа чувство во сон. Единствениот начин да престанете да сонувате соништа со вакво значење е да се обидете да не размислувате за проблемите пред спиење.

Доколку во сон убивате болви, тоа е предупредување дека помладите луѓе крадат од вас. Она што ќе им го давате нема да им биде доволно, туку скришно ќе земаат уште и ќе трошат на работи што вие никогаш не би им ги дозволиле. Веројатно започнале да се дружат со проблематични луѓе кои ќе сакаат да ја искористат нивната младост и неискуство. Со текот на времето ќе сфатите дека нешто се случува, но долго време ќе негирате и ќе ја свртите главата од проблемот и нема да сакате да верувате дека се способни да прават такви работи.

Кога сонувате дека болви скокаат, тоа е знак дека ќе добиете лажни гласови. Со нетрпение чекате одговор што може да ви го промени вашиот живот. Можно е да станува збор за апликација за работа или сериозен разговор што сте го воделе со партнерот и што ќе влијае на вашата врска. Некој ќе ви каже непроверена информација што ќе ве натера да се радувате прерано и да мислите дека сите ваши проблеми се решени.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку некој од вашето опкружување неодамна имал проблеми со болви, тоа ви оставило впечаток.

Дефиниција за болви

Болвите се инсекти од редот Siphonaptera чиј скок е многу пати поголем од должината на нивното тело.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg