Чадор - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Чадор

Term Main definition
Чадор

Ако сонувате чадор значи дека другите ќе ја злоупотребат вашата добрина.

Што значи да сонувате чадор?

Ако сонувате чадор

Ако видите чадор во сон, тоа подразбира дека другите ќе ја злоупотребат вашата љубезност. Може да се случи соработниците да претераат во барање услуги од вас без да земат предвид дали на тој начин ги расипуваат вашите планови. Откако ќе ги одбиете, тие ќе реагираат како никогаш да не сте им излегле во пресрет.

Ако сонувате дека сте отвориле чадор

Ако сонувате дека сте отвориле чадор, укажува на тоа дека не сте свесни за ситуацијата во која се наоѓате. Честопати им судите на луѓето за нешто што кажале или направиле, но ако размислите подобро, ќе сфатите дека и вашата реакција не била многу поразлична. Тешко ви е да се ставите на нечие место, поради што најпрво се буните и ги браните своите ставови до последен момент.

Ако сонувате искинат или скршен чадор

Кога во сон ќе видите искинат и скршен чадор, тоа значи дека ќе бидете препуштени сами на себе. Можно е, поради некоја причина, да не бидете блиски со лицето кое ви обезбедува сигурност. Ќе бидете исплашени и ќе имате желба да се скриете во глувчешка дупка и да останете таму засекогаш. Сепак, ќе ви биде јасно дека не можете да живеете така и дека треба итно да се зајакнете.

Ако купите чадор

Ако купите чадор во сон, тоа укажува на добри деловни одлуки. Може да заштедите доволно за да инвестирате во нешто профитабилно или да одлучите да започнете сопствен бизнис. Ако веќе сте ангажирани во приватен бизнис, имате многу поволна соработка со партнери од странство.

Ако продавате чадор

Сонот во кој продавате чадори обично значи дека не треба да се обидувате да профитирате од нечија несреќа. Можеби сакате да ја искористите ситуацијата што е стресна и лоша за другите луѓе. Деловните можности не треба да се бараат таму каде што има криза. Можете да заработите „инстант“ пари, но на долг рок ќе направите повеќе штета отколку корист.

Ако добиете чадор на подарок

Ако сонувате дека некој ви подарил чадор, тоа може да значи дека ви е потребна поддршка и заштита. Веројатно се чувствувате осамено во некоја идеја или имате впечаток дека сите се свртеле против вас. Некаде мора да грешите, ако никој веќе не мисли дека вашите одлуки и потези се точни. Преиспитајте го ова уште еднаш и не извлекувајте заклучоци засновани врз емоции, туку врз основа на аргументи и факти.

Од друга страна, ваквите соништа почесто ги сонуваат луѓе кои немаат емотивен партнер и копнеат по љубов и нежност.

Ако подарите чадор

Кога сонувате дека некому сте подариле чадор, можно е да се жртвувате себеси за доброто на вашите најблиски. Ќе донесете некои одлуки што ќе бидат штетни за вас, за да ги заштитите оние коишто навистина ги сакате. Можеби ќе одбиете добра работа во странство, бидејќи ќе почувствувате дека на вашето семејство повеќе сте му потребни. Од друга страна, можете да прифатите таква работа само за да им обезбедите побезгрижна иднина.

 Ако изгубите чадор

Ако сонувате дека сте изгубиле чадор, тоа симболизира проблеми со саканата личност. Можеби сте имале проблем со комуникацијата во последно време. Секој ваш разговор завршувал со расправија и меѓусебни обвинувања. Ако и двајцата покажете подготвеност за компромис, вашата врска би била многу поедноставна и поубава. Не е грев да си кажете дека си се сакате со партнерката или партнерот од време на време. Напротив, тоа може многу да придонесе за вашата врска.

Ако позајмите чадор

Ако позајмите чадор од некого во вашиот сон, тоа подразбира дека се соочувате со многу бурен период кога станува збор за меѓучовечки односи. Вие навистина нема да имате разбирање за вашите најблиски, ниту за другите околу вас. Постојано ќе „мрморите“ и ќе се лутите, а пријателите ќе почнат да ве избегнуваат. Кога ќе го решите проблемот што го имате со себе, ќе ви биде полесно да се „помирите со светот“.

Ако сонувате дека некој ви позајмил чадор, значи дека ќе се соочите со немилосрдна клевета. Некој ќе ве озборува и ќе каже лаги за вас. Нема да можете веднаш да дознаете кога се започнало, па дури и кога ќе се случи тоа, ќе сфатите дека нема смисла да се расправате со таа личност бидејќи и онака неговиот/нејзиниот живот е доволно тажен.

Ако украдете чадор

Ако сонувате дека крадете чадор од некого значи дека во моментов ви е тешко да препознаете што сакате за да можете да го откриете тоа и на другите. Честопати ваквите соништа подразбираат и ментална и физичка изолација. Решението за овој проблем мора да го побарате во себе.

Ако сонувате дека сте украле чадор од продавница, тоа симболизира невозвратена љубов. Можеби страдате поради некој кој искрено ви признал дека не сака да се врзува или не е подготвен за големи и сериозни чекори во животот.

Сон во кој некој ви го краде чадорот го симболизира стравот од интимност. Вие сте личност која ретко им дозволува на луѓето да ѝ се приближат во целост. Многу малку луѓе имаат пристап до вашите вистински желби, тајни и идеи. Тешко ви е да дозволите нови луѓе да влезат во вашиот живот, и пред тие да станат ваши пријатели, претходно треба да поминат низ ригорозни тестови на искреност и лојалност.

Ако натепате некого со чадор

Ако натепате некого со чадор во вашиот  сон, тоа подразбира дека ќе се вознемирите за мала работа. Веројатно веќе долго време се акумулира негативна енергија во вас и не знаете како да ја канализирате и да се справите со неа. Затоа ќе „пукнете“ во најлош можен момент и со своите постапки и зборови ќе ги шокирате сите што се до вас во тој момент.

Ако сонувате дека некој ве тепа со чадор

Кога сонувате дека некој ве тепа со чадор, тоа значи дека ќе се најдете во неволја поради глупавост и невнимание. Можеби во поголемо друштво ќе кажете нешто против вашиот шеф, и тие информации ќе стигнат до негови уши. Од друга страна, може да влезете во неволја ако не обрнете внимание на она што го потпишувате. Ако планирате да земете заем или да купите нешто многу скапо, проверете дали сте ја прочитале секоја можна ставка во одреден документ. Инаку, може да имате многу главоболки поради небрежност.

Ако сонувате дека чадорот се отворил сам

Ако сонувате дека чадорот се отворил без ваша асистенција, тоа симболизира многу пријатно изненадување. Можно е вашиот партнер односно партнерка, пријател или некој од семејството да ви подари нешто за што мечтаете подолго време. Пријатното изненадување може да се однесува и на деловното работење, т.е. на финансискиот дел од вашиот живот.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе или користеле чадор, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за чадор

Чадор е направа која служи како штит од дождот, и се состои од рачка и преклопни жици на кои има непропустливо платно.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg