Часовник - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Часовник

Term Main definition
Часовник

Скап часовник: внимавајте на имотот; ако го навивате: наскоро љубовна авантура; ако купите или добиете: интересни вести; ако слушнете отчукување на часовникот: несреќен случај.

Што значи да сонувате часовник?

Часовникот или саатот е еден од најчестите поими во соништата, но сепак часовникот ретко е главниот мотив на сонот и обично не се ни сеќаваме дека сме го сонувале. Имено, кога во сон ќе забележите дека гледате во часовник во краток интервал, времето на него никогаш нема да биде исто, дури ниту приближно, стрелките ќе бидат драстично поместени, а исто така и броевите на дигиталниот часовник ќе бидат различни

. Во тој момент, тоа може да го збуни сонувачот, но сонувачот кој знае дека тоа се случува само во соништата, ќе има шанса да ја препознае можноста дека се наоѓа во сон, па тогаш ќе му се отвори можност за прекрасно искуство.

Ако сонувате дека гледате часовник

Ако гледате часовник во сон, тоа означува вознемиреност. Можеби се плашите дека нема да завршите нешто во рокот што сте си го одредиле за себе или што другите го сметаат за адекватен.

Може да се работи за проект што има врска со вашата работа или некоја важна животна одлука како брак, завршување на училиште, раѓање деца итн.

Ако сонувате дека часовникот ѕвони

Ако часовникот заѕвони во сон, тоа подразбира дека вашето време истекува. Веројатно не можете да одлучите помеѓу две опции што ви изгледаат подеднакво добри.

Секоја од нив има свои предности и недостатоци, но ако не се изјасните наскоро, може да останете со празни раце.

Ако сонувате дека стрелките на часовникот застанале

Кога часовникот ќе застане во вашиот сон, тоа означува тага. Можно е да страдате за некој што ве оставил, починал или отпатувал во некоја далечна зема. Никако не успевате да се помирите со тој настан и да излезете од ќор-сокакот каде што стоите веќе долго време.

Ако сонувате дека времето на часовникот се забрзува

Ако времето на часовникот се забрзува во сонот, тоа значи дека нема да знаете што ви се случило. Може да се однесувате наивно или да се изненадите себеси и другите со неочекувана реакција.

Кога ќе сфатите што сте направиле, ќе биде доцна да ја исправите грешката и да успеете да уверите некого што не ве познава дека сте немале лоши намери.

Ако сонувате дека стрелките на часовникот одат наназад

Ако во сон стрелките на часовникот одат наназад, тоа значи неуспех. Веројатно мислите дека не сте постигнале ништо значајно во животот што ве прави да се чувствувате неисполнети. Потребен ви е предизвик за да ја вратите самодовербата и вербата во себе.

Ако сонувате дека поправате часовник или саат

Кога поправате часовник во сон, тоа подразбира дека имате уште многу работа. Можно е да сте почетник во бизнисот што би сакале да го правите. Ќе сфатите дека нема да стекнете искуство преку ноќ па како резултат на тоа ќе мора да вложите многу волја, трпеливост и време.

Ако сонувате дека навивате часовник

Ако навивате часовник во сон, тоа означува љубовна авантура. Може да се случи да запознаете личност во чиешто друштво ќе заборавите на времето и обврските. Ќе имате чувство дека се познавате сто години и нема да можете да чекате да закажете нова средба.

Ако сонувате дека сте купиле или сте добиле часовник или саат

Кога купувате или добивате часовник во вашиот сон, тоа покажува дека ќе чуете интересни вести. Истите може да имаат врска со вас или некоја личност блиска на вас. Бидејќи со нетрпение очекувате успех на друга личност, како да е ваш, сигурно ќе му придадете големо значење.

Ако сонувате дека го слушате отчукувањето на часовникот

Ако ги слушате ударите на часовникот во сон, тоа предупредува на несреќа. Можно е да доживеете многу непријатно искуство, по што ќе бидете многу повнимателни. Нема да имате доверба во секого, ниту ќе верувате во сè што ќе ви кажат другите.

Ако сонувате црковен часовник

Кога во сон ќе видите црковен часовник, тоа значи дека ви треба утеха. Веројатно не можете да најдете мир, поради што ќе се свртите кон работи што порано не ве интересирале. Ќе сфатите дека треба да промените нешто во вашиот живот и дека не можете сами да го постигнете тоа.

Ако сонувате рачен часовник

Ако сонувате рачен часовник, овој вид на часовник означува можност за голема финансиска добивка. Некои напори или вложен труд ќе ви се исплатат.

Ако сонувате скап часовник

Ако видите скап часовник во вашиот сон, тоа претставува предупредување да внимавате на имотот. Некој веројатно ќе сака да ве искористи и да земе голема сума пари од вас.

Може да биде блиска личност од околината или некој чија услуга ќе ја користите и нема да бидете задоволни.

Часовник на плоштад или зграда

Ако сонувате голем часовник некаде надвор, сонот симболизира некакво очекување, можеби ќе очекувате гости или некоја работа.

Ако украдете часовник во сон

Ако украдете часовник во сон, сонот симболизира дека конечно ќе најдете време за обврска што ја одложувате долго време. Ќе се ослободите откако конечно ќе се ослободите од таа обврска.

Значењето на поимот зависи од остатокот од сонот, но обично се однесува на посета на далечни роднини или некоја непријатна работа.

Ако го навивате часовникот или ако ставате батерии во него

Ако навивате часовник или ги менувате неговите батерии во сон, тој сон значи дека треба подобро да одвоите време околу вашите дневни обврски за да успеете на сè да ставите крај. Недостаток на време на јаве.

Часовник што стои наопаку

Овој сон означува промена на некое значајно мислење за животот. Просветлување.

Ако го скршите часовникот или саатот

Општо незадоволство од вашиот живот, треба да тргнете од некаде и да започнете од летаргијата. Алтернативно толкување е незадоволството од сексуалниот живот.

Ѕиден часовник со кукавица

Ако сонувате ѕиден часовник, сонот значи дека дошло време да се реши долгорочен проблем што ве мачи.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе, купиле, добиле на подарок, навивале или поправиле часовник, тоа сигурно ви оставило впечаток и тогаш не го толкуваме сонот со часовници и саати.

Дефиниција за часовник

Часовникот е инструмент за мерење на времето.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg