Цигли - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Цигли

Term Main definition
Цигли

Ако видите цигли на сон значи дека ве чека период исполнет со среќа, несреќа, грижа, тешка работа.

Што значи да сонувате цигли?

Ако видите цигли на сон

Ако на сон видите цигли, тоа симболизира тешка работа. Можеби ќе бидете во тешка материјална состојба и ќе мора да најдете начин да заработите за да ги покриете трошоците. Бидејќи сте одговорни и вредни, нема да се двоумите за ниедна работа која ќе ви се понуди. Нема да имате време за ништо, но совеста ќе ви биде мирна бидејќи знаете дека го правите тоа за доброто на семејството.

Ако сонувате дека некој носи цигли

Доколку сонувате дека некој носи цигли укажува на фактот дека побавно ги остварувате плановите одошто сте мислеле. Сте зацртале одредени цели, но тие не се реализираат со брзината со која би сакале. Поради тоа се случува да снемате мотивација и фрустрацијата ве доведува до недостаток на енергија.  За да го избегнете тоа обидете се во тешки моменти да размислувате за нешто добро што ви се случило и за успехот што сте го постигнале. Не дозволувајте падовите да ве успорат и обесхрабрат, само така ќе стигнете до посакуваната цел.

Ако сонувате дека носите или пренесувате цигли

Кога сонувате дека носите или пренесувате цигли значи дека ве гризе совеста. Неискрени сте кон личност која не го заслужува тоа. Ако на партнерот му премолчувате дека повеќе не сте сигурни во вашите чувства тој ќе види дека се однесувате различно и ќе ве праша во што е проблемот. Свесни сте дека вистината би го повредила, додека за вас тоа би значело слобода и чувство како да ви паднал камен од срце.

Ако сонувате дека некој ве гаѓа со цигла

Ако сонувате дека некој ве гаѓа со цигла то имплицира дека околу вас има неблагодарна личност. Веројатно се работи за дете или помлад член на семејството кој не го цени вашиот труд и желба да му пружите се што е во ваша можност. Постојано ќе се споредува со другарите на кои ќе им завидува поради богатството и животот на висока нога.

Ако некого гаѓате со цигла на сон

Ако на сон некого гаѓате со цигла значи дека ќе и погрешите на саканата личност. Ќе ја/го обвините за нешто што не го направила/л. Ќе се чувствувате издадено на момент, па ќе кажете нешто што не го мислите. Обидете се да се воздржите и да размислите за ситуацијата во која сте се нашле. Не донесувајте заклучоци туку согледајте го проблемот во целина.

Ако сонувате дека продавате цигли

Сон во кој продавате цигли значи дека се плашите да не го изгубите угледот во друштво. Долго сте ја граделе репутацијата за да ве сакаат и почитуваат луѓето. Сепак, би можеле да донесете некои погрешни одлуки кои би ви се одразиле негативно на тоа како ќе ве гледаат луѓето. Признајте си дека сте човек од крв и месо и дека е нормално да грешите. Ако ви е поважно мислењето на околината од своето мислење тогаш е време да ги промените приоритетите.

Ако сонувате дека купувате цигли

Доколку сонувате како купувате цигли можно е да се обидете да дојдете до успех со некои пречки. Свесно влегувате во нешто што изискува многу вложувања, во смисла на време и труд, но се надевате дека ќе успеете со помош на снаодливоста и бројните контакти кои ги имате. Тоа е во ред, но ќе мора внимателно да ги селектирате соработниците бидејќи некои од нив би ви можеле да ви бараат контра услуга која не би ви се допаднала.

Ако сонувате дека подарувате цигла

Кога сонувате дека некому подарувате цигла значи дека сте неискрени кон блиска личност. Веројатно станува збор за партнер или пријател чии маани никако не можете да ги прифатите. Наместо да го признаете тоа себе или нему/нејзе настојувате да го скриете. Долгорочно гледано тоа би ви наштетило и на обајцата, аби можеле предоцна да сфатите дека не сте еден за друг. Размислете зошто ви е страв да признаете како се чувствувате. Дали се плашите да не го/ја повредите или се плашите да не ја нарушите репутацијата која со години сте ја стекнувале.

Ако сонувате дека некој ви подарил цигла

Доколку сонувате дека сте добиле цигла на подарок тоа имплицира дека нема да бидете задоволни од исходот на работата со која се занимавате долго време. Можеби нема да ви донесе материјална или морална сатисфакција, па времето потрошено на тоа ќе го сметате за изгубено. Во секој случај, не одите со глава во ѕид. Поставете си цели и работите на нивното исполнување.

Ако сонувате дека ви паднала цигла врз глава

Овој сон укажува на недостаток на креативност која би можела да ви помогне да завршите некоја важна задача. Дојдени сте до точка кога не знаете како да продолжите понатаму и кога мислите дека сите врати ви се затворени. Време е да ги согледате нештата од друг агол или да побарате помош. Корисен совет би можела да ви даде личноста од која најмалку очекувате. Ако, пак, сонувате дека цигла погодила некој друг човек во глава значи дека сте премногу негативни.

Поради некој неуспех или лошо искуство сте станале премногу песимистични. Затоа пријателите и познаниците се помалку имаат потреба да се дружат со вас. Со својот став им ја црпете позитивната енергија. Време е да го промените тоа бидејќи во спротивно би останале сами.

Ако сонувате дека градите ѕид од цигли

Доколку сонувате дека градите ѕид од цигли тоа имплицира дека сте дозволиле предрасудите да ве ограничат. Добро е да имате свое мислење и изграден став за нешто или некого, но само ако тој заклучок е донесен со претходна анализа или сопствено искуство. Во секој друг случај е можно да сте во некоја заблуда и поради тоа да пропуштате убави нешта во животот.

Кога на сон ќе видите како други градат ѕид од цигли тоа укажува на финансиски потешкотии. Во блиска иднина ќе имате непланирани трошоци. Ако правилно ги распоредите парите, проблемот делумно ќе биде решен. Меѓутоа, ако си дозволите да трошите пари на непотребни нешта, веројатно ќе мора да ги санирате трошоци со помош на заем од пријател или од банка.

Куќа од цигли

Кога на сон ќе видите куќа или зграда потполно изградена од цигли значи дека од став некој да не ве повреди сте си поставиле „заштитен ѕид“ и со тоа сте го опструирале секој обид некој да ви се приближи. Веројатно на тоа ве натерало некое лошо искуство од минатото, а треба конечно да сфатите дека сите луѓе не се исти и нивните намери не секогаш се лоши. Значењето може да биде поедноставно. Ако пред скоро време сте работеле со цигли тоа сигурно оставило впечаток врз вас.

Дефиниција за цигли

Цигла е градежен материјал кој се користи за ѕидање, а се добива со сушење и печење на глина, песок и вода.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg