Цреши - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Цреши

Term Main definition
Цреши

Берење: радост, љубовна авантура; јадење: здравје; кисели: желбите ти се недостижни; дрво во цвет: радост; купување: залудна радост.

Што значи да сонувате цреши?

Ако сонувате дека гледате цреши

Ако во сон гледате цреши, тоа укажува дека некој ќе ви се допадне на прв поглед. Можно е да запознаете личност која ќе ве воодушеви.

Вие ќе сакате да останете во контакт со него/неа и нема да се срамите јасно да му/ѝ го кажете тоа.

Ако сонувате дека берете цреши

Доколку во сон берете цреши, тоа означува љубовна авантура. Може да се случи да се зближите со личност која ја познавате долго време, но која не сте ја гледале на тој начин.

Вие нема да зборувате за тоа и ќе ви биде интересно што другите не се запознаени со она што се случува помеѓу вас двајца.

Ако сонувате дека јадете цреши

Кога во сон јадете цреши, тоа симболизира здравје. Вие сте личност која сака да готви и да експериментира со храна и вежбање. Не се оптоварувате со калории, туку го слушате својот организам, поради што не памтите кога последен пат сте биле настинати.

Ако сонувате кисели цреши

Ако во сон јадете кисели цреши, тоа подразбира дека вашите желби се недостижни. Веројатно сонувате за добро платена работа за која сè уште немате доволно знаење. Нестрпливи сте и очекувате да напредувате и да се збогатите преку ноќ.

Ако сонувате стебло од цреша во цвет

Доколку во сон гледате стебло од цреша во цвет, тоа симболизира радост. Можно е да сте задоволни од вашиот живот и не би менувале ништо. Благодарни сте за сите убави работи што ви се случуваат и секогаш се фокусирате на она што го имате.

Ако сонувате дека купувате цреши

Кога во сон купувате цреши, тоа значи дека залудно ќе се радувате. Може да се случи некој да ви вети нешто што нема да го исполни.

Ќе живеете во илузија и  нема реално да ја согледате ситуацијата, поради што ќе се разочарате.

Ако сонувате дека продавате цреши

Ако во сон продавате цреши, тоа укажува дека го цените својот труд. Вие сте личност која наплатува добро за она што го прави затоа што знаете дека сте го дале својот максимум.

Не се согласувате на компромиси и секогаш се трудите да го ставите квалитетот пред квантитетот.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку неодамна сте виделе, береле, јаделе, купиле или сте продале цреши, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за цреша

Црешата е дрвенесто растение од родот Prunus чиј плод се користи во исхраната на луѓето.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg