Црква - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Црква

Term Main definition
Црква

Ако видите црква: некој сака да ви го попречи патот, озборување; ако ѕидате: богатство, неочекувана добивка; ако влегувате во црква: жалост, грижа, лоши вести; ако се молите во црква: желбата ќе ти се исполни.

Што значи да сонувате црква?

Ако видите црква на сон

Ако на сон видите црква тоа значи дека некој ќе ви го попречи патот. Ќе сакате да се извините за грешката што сте ја направиле во минатото, бидејќи луѓето од вашето опкружување нема да го сметаат тоа за добра идеја. Ќе ве советуваат да се однесувате како ништо да не се случило и вашиот углед да не си го доведувате во опасност.

Ќе се најдете во морална дилема и ќе мора сами да донесете одлука, како и да прифатите последици.

Ако ѕидате црква на сон

Ако сонувате дека ѕидате црква тоа симболизира богатство. Вие се водите според изреката дека секој го жнее она што го посеал и од таа причина се трудите да создадете нешто што нема само материјална вредност. Кон луѓето од вашето опкружување се однесувате онака како што сакате и другите да се однесуваат кон вас. Мирна ви е совеста бидејќи знаете дека зад вас стои чесно име и неизвалкан образ.

Ако сонувате дека се молите во црква

Ако сонувате дека се молите во црква тоа имплицира дека вашите желби ќе се исполнат. Во наредниот период настаните во вашиот живот ќе почнат да одат по тек кој вам ви одговара. Ќе имате поволни услови вашите планови да ги спроведете на дело и вие тоа ќе го искористите на најдобар можен начин. Ќе бидете задоволни од успесите на приватниот и на деловниот план.

Ако одите во црква на сон

Доколку одите во црква на сон тоа значи дека ви е потребна утеха. Веројатно сте осамени и би сакале покрај вас да има некој на кој можете да му се доверите. Можеби партнерот нема доволно време за вас, додека членовите на семејството си заминале на своја страна. Ќе се обидете да се посветите на хоби или некоја активност која ќе ви го исполни денот и зафати мислите.

Ако сонувате дека уривате црква

Кога сонувате дека уривате црква тоа симболизира страв или паника. Можеби сте донеле некоја одлука за која произлегло дека не била сосем правилна, па ќе размислувате за можните последици. Веројатно е најдобро да го прифатите советот од блиските луѓе и да пуштите времето да го направи своето.

Со оглед на тоа дека не се плаче за расипано млеко, не вреди да се јадосувате поради тоа. Обидете се да се концентрирате на нештата на кои можете да влијаете, бидејќи во спротивно би можеле да пропуштите добри прилики.

Ако сонувате дека други уриваат црква

Ако во вашиот сон некој друг урива црква тоа значи дека ќе се најдете во незавидна положба. Можеби ќе бидете сведок на некоја неправда, но нема да можете да сторите ништо за да го спречите тоа. По природа сте апатична личност и неправдата многу ве тангира. Затоа ќе ви биде тешко да прифатите дека рацете ви се врзани.

Ако сонувате срушена црква

Доколку на сон видите срушена црква потсвеста ве предупредува што побргу да се ослободите од црните мисли. Премногу сте негативни и сте дозволиле стравот да го надвладее вашиот живот. Би требале да се опуштите и своето време да го посветите на нешта кои ве исполнуваат. Долгорочно гледано, негативното размислување не може да ви донесе ништо добро.

Ако сонувате дека палите црква

Овој сон предупредува на тоа дека ќе се скарате со блиска личност. Веројатно помеѓу вас веќе некое време се случува нешто, но и двете страни се обидувате да го скриете тоа. Сепак, проблемот ќе кулминира па во налет на лутина ќе кажете нешто поради што ќе се покаете подоцна. Можеби се работи за прекумерен трошок или неодговорно однесување на некој член на семејството или блиските роднини.

Ако сонувате дека некој друг пали црква

Ако на сон видите дека некој друг пали црква тоа имплицира дека ќе се разочара од пријателите. Ќе побарате нивна помош, но тие нема да можат да ви излезат во пресрет. Тоа ќе го сфатите како предавство, бидејќи сметате дека со своите дела на некој начин сте ги задолжиле.

Ќе помислите дека единствената личност на која можете да се потпрете сте вие. Тоа ќе ви даде сила да се изборите со проблемот, но тоа ќе ви остави горчлив вкус во устата и некои пријатели нема повеќе да ги гледате со истите очи.

Ако сонувате запалена црква

Доколку сонувате црква која гори или која изгорела тоа значи дека некоја траума од минатото не ви дозволува да живеете нормално и опуштено. Што и да правите, упорно се враќате на истото. Често сте депресивни и тажни, па не си дозволувате себеси да ги гледате убавите нешта кои ви се случуваат. Време е минатото да го оставите зад себе и конечно да ја гледате иднината попозитивно отколку досега.

Ако сонувате празна црква

Сон во кој гледате потполно празна црква укажува на некои неостварени желби. Можно е долго време да сте мечтаеле за тоа да промените нешто во животот. Веројатно мислите дека сте задоцниле за некои големи одлуки и потези и имате чувство дека некои соништа никогаш нема да ви се остварат.

Меѓутоа, треба да почнете да работите на тоа. Ако не се обидете, не можете да знаете дали тоа е возможно или не е.  Многу нешта зависат од вас самите, така што не дозволувајте стравот од неуспех да ве сопнува.

Ако сонувате празна црква

Кога сонувате празна црква без верници тоа значи дека би можеле да влезете во расправија за религија со некоја личност која тукушто сте ја запознале или да сведочите расправа од тој тип помеѓу други луѓе. Без оглед на тоа дали сте религиозна личност или не, овој сон се однесува на одбрана на сопствените ставови, не само по прашање на религијата, туку и за други нешта.

Ако сонувате полна црква

Ако сонувате црква полна со верници тоа симболизира добри вести. Освен тоа, црква укажува дека во блиска иднина ве очекуваат многу среќни моменти. Може да се однесува на љубовни, семејни или деловни односи. Во секој случај, наредниот период искористете го што подобро.

Ако сонувате дека палите свеќи во црква

Доколку сонувате дека палите свеќи во црква тоа укажува на осаменост. Веројатно веќе некое време така се чувствувате. Можеби, пак, во толпата се чувствувате несфатено или напуштено. Преиспитајте си ги чувствата и што ги предизвикува. Ако некој во минатото ве измамил или повредил, не е добро да се казнувате така што им дозволувате на другите луѓе да ви се приближат.

Ако сонувате дека други палат свеќи во црква

Кога сонувате дека други палат свеќи во црква тоа значи дека некој е загрижен за вашето здравје или иднина. Не им замерувајте на луѓето кои ве сакаат или се грижат за вас. Нивните намери не се лоши со оглед на тоа дека понекогаш ве гушат помалку.

Ако сонувате дека водите љубов во црква

Овој сон може да има и позитивно и негативно значење.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако пред скоро време сте посетиле верски објект, тоа сигурно оставило силен впечаток врз вас.

Дефиниција за црква

Црква е христијански верски објект во кој доаѓаат верници да се молат.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg