Цвеќе - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Цвеќе

Term Main definition
Цвеќе

Ако видите: пријателство, среќа; ако го берете: успех, добра жетва, добивка; ако садите: неочекуван подарок; ако помирисате: ќе имате некои „главоболки“.

Што значи да сонувате цвеќе?

Цвеќето спаѓа во релативно чести соништа. Почесто го сонуваат жени отколку мажи. Цвеќето во соништата се толкува на различни начини, а понекогаш се толкува видот на цвеќето што сме го препознале на сон.

Ако пред скоро време сте добиле или видите цвеќе на јави тогаш сонoвите со цвеќе не се толкуваат.

Ако видите цвеќе на сон

Ако на сон гледате цвеќе, тоа симболизира искрено пријателство. Нема да имате причина за грижа бидејќи знаете дека околу вас има луѓе кои ќе ви пружат поддршка и во добро и во лошо. Со нивна помош сте пребродиле многу ситуации и никогаш не ве напуштиле.

Обидете се да им помогнете во решавање на проблеми и да им бидете рамо за плачење кога ќе биде потребно.

Ако сонувате дека берете цвеќе

Кога сонувате дека берете цвеќе значи дека ќе доживеете успех. Ако се занимавате со земјоделство ве очекува добра жетва која ќе биде круна на вашата работа. Ќе се откажете од многу задоволства за да им го пружите потребното на членовите на семејството.

Можеби на почетокот многумина ви предвидувале пропаст, но вие сте истрајале и покрај сите предизвици.

Ако сонувате дека садите цвеќе

Ако сонувате дека садите цвеќе тоа значи дека ќе добиете некој неочекуван подарок. Веројатно постои нешто кое долго време го посакувате, но со оглед на цената, губите надеж дека некогаш ќе можете да си го дозволите.

Партнерот ќе сака да ве изненади и толку на датумот кој ви е важен за врската ќе ви го купи подарокот.

Ако откопувате цвеќе

Поради вашето внимание и труд ќе избегнете проблеми кои ќе им се случат на вашите пријатели. Можно е да сте им укажувале на решки, меѓутоа тие одбивале да ве послушаат, па сега конечно можете да им кажете дека сте им кажале.

Ако сонувате дека мирисате цвеќе

Доколку на сон мирисате цвеќе тоа предупредува дека ќе имате главоболка. Во наредниот период ќе бидете хронично ненаспани и изложени на стресни ситуации кои ќе остават последици на вашето здравје.

Тешкотиите кои ги чувствувате ќе почнат да ги забележуваат луѓето од вашата околина.

Ако добиете цвеќе за подарок

Кога сонувате дека сте добиле цвеќе тоа укажува дека ќе доживеете голема радост. Во вашиот живот ќе се случат нешта кои ќе го променат вашиот начин на размислување и вашите приоритети.

Можеби ќе дознаете дека очекувате дете или ќе одлучите да се венчате со партнерот. Во секој случај, ќе се најдете на пат на кој ви започнува новиот живот.

Ако подарувате некому цвеќе

Овој сон означува дека со некој гест ќе развеселите блиска личност. Можеби ќе направите нешто што оваа блиска личност ќе ја натера да го промени мислењето за вас.

Ако купувате цвеќе

Ако на сон купувате цвеќе тоа симболизира мала радост. Вие едноставно умеете да уживате во ситните нешта и во состојба сте да си го промените расположението преку купување на мали нешта како што е: чоколадо, цвеќе, прошетка во парк, возење на велосипед и сл.

Потрудете се оваа особина да ја пренесете на драги луѓе, па понекогаш им подарувате нешто што вам ве прави среќни.

Ако сонувате овенато цвеќе

Ако сонувате овенато цвеќе тоа предупредува на болест. Можеби ќе слушнете тажна вест која се однесува на здравствената состојба на далечниот роднина. Иако се работи за постар член, нема да бидете подготвени на тоа.

Ќе се состанете со останатите роднини и ќе барате начин како да му помогнете.

Суво цвеќе

Двојно значење. Можен е крај на љубовта или на љубовната врска. Ако цвеќето е совршено сочувано, а притоа е суво, тоа означува вечна љубов или безусловна љубов на некоја личност кон вас.

Ако давате некому цвеќе

Ако на сон давате цвеќе тоа значи дека вашата љубов ќе се распламти. Во претстојниот период кон партнерот ќе гаите чувства кои порано не постоеле.

Веројатно сте мислеле дека вашата врска нема иднина, но настаните кои заедно ќе ги преживеете ќе ве уверат дека покрај себе ја имате вистинската личност.

Бело цвеќе на сон

Бело цвеќе на сон може да има двојно и спротивно значење. Некогаш означува тага, а некогаш веселба.

Од атмосферата на сонот зависи каква ќе биде состојбата на јаве. Ако сонот со бело цвеќе е меланхоличен  и тажен, очекувајте тажни моменти на јаве. Ако, пак, сонот е весел, очекувајте добри вести и веселба.

Црно цвеќе

Тага, несреќа, грижа со позитивен исход на крајот.

Жолто цвеќе ако видите на сон (да не е ливадско)

Некој ви е љубоморен. Не може да ве поднесе, се што му се случува со вас го сфаќа како да му стоите на рана.

Цвет од невен

Ќе се потсетите на минатото и на убавите моменти. Можеби ќе бидат далечни дури и до детството.

Црвено цвеќе (а да не се ружи)

Ви претстојат страстни моменти на јаве. Можеби се допаѓате некому од ист пол.

Ако сонувате шарено цвеќе

Некој ќе биде љубезен кон вас на јаве. Можни се моменти на нежност и љубов.

Розово или пурпурно цвеќе на сон

И се допаѓате на помлада личност. Можни се романтични моменти со помлада личност од вас.

Сино цвеќе на сон

И се допаѓате на постара личност. Можни се романтични моменти со постара личност од вас. Во одреден број на случаи овој сон претставува пат.

Ако имате цвеќе во коса

Безгрижно проаѓање низ некои ситни проблеми. Ќе искусите некоја грижа која лесно ќе ја надминете.

Пчели на цвеќе на сон

Ако на сон видите пчели на цвеќе тоа симболизира добивка. Многу голема веројатност има работата во која сте вложувале да почне да се движи од мртва точка и да започнете да заработувате големи суми на пари. Ќе се трудите максимално да го искористите поволниот момент и да заработите што повеќе пари, бидејќи никогаш не се знае кога повторно ќе западнете во финансиска криза.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако имате градина и уживате во садењето на цвеќе, тоа сигурно ви оставило впечаток. Доколку продавате цвеќе или го купувате за себе или за другите, тоа исто така се одразило на вашата потсвест.

Дефиниција за цвеќе

Цвеќе е кратко издание со ограничен раст.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg