Да се биде мокар - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Да се биде мокар

Term Main definition
Да се биде мокар

Да се биде мокар во сон предупредува дека некој ќе те посрамоти.

Што значи да сонувате дека сте мокри?

Ако во сон сте мокри, тоа е предупредување дека некој ќе ве посрамоти. Може да се случи некое лице од вашето опкружување да ја злоупотреби вашата доверба и да им го каже на другите она што го знае за вас. Нема да ви биде пријатно што многумина се запознати со вашиот живот, но ќе се обидете да се издигнете над ситуацијата во која се наоѓате и да се однесувате како ништо да не се случило.

Сонување дека некој друг е мокар подразбира дека ќе ѝ свртите грб на блиска  личност. Можно е тоа да се случи во моментот кога сте му/ѝ најпотребен, поради што ќе наидете на осуда од околината. Само вие ќе ги знаете причините зошто сте донеле таква одлука, и тие во никој случај нема да се засноваат на недостиг на сочувство и љубов.

Кога во вашиот сон животно е мокро, тоа укажува дека ќе добиете домашен миленик. Веројатно ќе наидете на напуштено животно што ќе ве освои на прв поглед, по што ќе станете грижливи за сите крзнени пријатели. Вашиот живот ќе добие нова димензија и ќе имате многу одговорности, но сите ќе ги извршувате со задоволство.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Доколку неодамна сте биле мокри или сте виделе мокар човек или животно, сигурно ви оставило впечаток.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg