Да се биде ограбен - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Да се биде ограбен

Term Main definition
Да се биде ограбен

Ако ве ограбат во вашиот сон значи дека ќе изгубите драг пријател на јаве.

Што значи да се биде ограбен на сон?

Ако сонувате дека некој ве ограбил

Ако ве ограбат во сон, тоа подразбира дека ќе изгубите драг пријател. Веројатно ќе се покаже дека некој не е толку приврзан кон вас, како вие кон него, што ќе ве повреди многу.

Повеќе нема да сакате да го гледате, бидејќи ќе ве потсети колку сте измамени и колку многу сте наивни.

Ако сонувате дека сте ограбиле некого

Ако ограбите некого во сон, тоа предупредува дека ќе бидете во неволја. Можно е да не се согласувате најдобро со некој колега на работа или на факултет, така што еден од вас ќе има чувство дека се потрудил повеќе, но дека добил еднаква или помала награда.

Ќе се обидете да се согласите за поделба на заслугите, но единствениот заклучок што ќе го постигнете е дека ќе работите сами во иднина.

Ако сонувате дека сте виделе како некој е ограбен

Кога во сон ќе видите дека некој е ограбен, тоа ви кажува да не се откажувате од вашите принципи.

Веројатно сте разочарани од луѓето и мислите дека едно добро дело нема да промени ништо во морето на лоши работи што се случуваат секој ден. Сепак, доволно е да направите што можете и да покажете со вашиот пример дека не е сè залудно.

Ако сонувате дека сте украле нешто, а потоа сте го вратиле украденото

Ако украдете нешто во сон и го вратите украденото, тоа покажува дека потценувате нечие страдање.

Вие сте личноста која смета дека нејзе ѝ е најтешко и не сфаќате дека во вашата околина има луѓе со многу поголеми проблеми. Ако влезете во нивната кожа само еден ден, ќе сфатете колку сте среќни.

Ако сте сведоци на кражба

Кога сведочите во сон на кражба, тоа значи дека ќе бидете во непријатна положба. Може да се случи пријател, колега или друга блиска личност да ве замоли да измислите нешто за него/неа со цел да му обезбедите алиби. Ќе обрнете внимание на секој збор што ќе го кажете за да не ве фатат како лажете.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте ограбиле или украле нешто, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за кражба

Кражба е незаконско присвојување на туѓ имот.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg