Даб - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Даб

Term Main definition
Даб

Зелен и голем даб, долг живот, благосостојба, еротски и љубовни задоволства; ако прегазите даб: смртен случај во околина; дабова шума: ќе станеш богата личност.

Што значи да сонувате даб?

Ако сонувате даб

Ако видите зелен и голем даб во сонот, тоа симболизира просперитет. Иако многумина ве сметаат за флегматична личност, единственото нешто што ви е важно е членовите на вашето семејство да бидат здрави. Мислите дека е непотребно да бидете оптеретени со глупости, забележувате само позитивни настани околу вас и се дружите со луѓе кои не се жалат дека им е тежок животот.

Второто значење е дека ќе уживате во љубовните задоволства. Вие самите по природа сте авантурист кој често менува партнери и мисли дека е подобро да се живее сега за да може да биде верен само на една жена подоцна.

Иако сте скршиле многу срца, вашето внимание може да го привлече само онаа со која треба да се мачите или која не сака да биде со вас. Интересно за вас е дека се стремите кон невозможното, поради што сте подготвени да преземете многу ризици.

Ако сонувате паднат даб

Кога сонувате паднат даб, тоа значи смрт во околината. Можно е постара личност со која сте биле блиски да почине, но и покрај физичката оддалеченост, таа ќе остане во вашата меморија засекогаш. Вие самите знаете дека таа не би сакала да ве гледа тажен/тажна, па ќе размислите за убавите моменти што сте ги поминале заедно и за работите што сте ги научиле од неа/него.

Ако сонувате дабова шума

Ако сонувате дабова шума значи дека ќе станете богати. Веројатно порано вашата финансиска состојба не била на некое завидно ниво, но трудот и работата што ќе ги вложите ќе дојдат до израз и ќе бидете наградени како што заслужувате.

Никогаш не сте биле мамино и татино дете на кого сè му е обезбедено, така што ќе можете да го цените и чувате секој заработен денар. Многумина ќе сакаат да бидат во ваше друштво засекогаш, но вие ќе останете со луѓето кои ви помогнале кога не сте биле во можност да им возвратите.

Ако гледате стар даб

Стариот даб во сон симболизира заздравување, преродба, финансиска и емоционална стабилност и благосостојба. Ако сте виделе стар даб во сон, тоа значи дека ве чека многу поволен период. Конечно ќе можете да се опуштите и да уживате, но и да направите планови за иднината.

Ако сонувате дека лежите под даб

Ако сонувате дека легате или да се одморите под дабово дрво, тоа значи дека ви треба љубов и поддршка за да ги надминете вашите проблеми. Во моментот не се чувствувате добро и ви треба некој да ве сослуша, разбере и советува.

Имате многу пријатели, но се плашите дека се премногу зафатени со своите животи за да слушнат за вашите проблеми. Меѓутоа, ако не се обратите за помош на некој од нив, нема да знаете ниту дали можете да сметате на него / неа. Дајте им можност на луѓето да ви покажат дека не се толку себични како што мислите.

Ако сонувате дека купувате дабов желад

Овој вид сон значи дека ќе постигнете голем успех по напорна работа. Сигурно ќе инвестирате многу во образованието и обуката, така што со текот на времето ќе започнат да пристигнуваат добрите резултати. Важно е да бидете трпеливи и да не се откажувате од она што го сакате.

Можеби ќе ви биде тешко следните неколку години, но бидете сигурни дека целиот напор ќе се исплати. Луѓето кои имаат приватен бизнис конечно би можеле да ги почувствуваат вистинските придобивки од она што го прават.

Ако сонувате дека сечете даб

Ако исечете дабово дрво во сонот, тоа подразбира дека го загрозувате сопственото здравје. Пороците, лошата храна и несоодветното справување со големо количество на стрес влијаат негативно на вашата физичка и ментална состојба. Ако не го земете предвид ова, ќе завршите во ситуација кога ќе поминете многу повеќе време со докторот отколку да уживате во она што го сакате.

Ако сонувате како другите сечат дабово дрво

Сон во кој гледате како некој сече даб симболизира лоши вести. Веројатно ќе слушнете дека некој што го познававте во вашето детство или младост е болен или починал. Смртта може да влијае и на таткото или мајката на вашиот близок пријател, колега или деловен соработник.

Ќе бидете многу тажни поради оваа шокантна вест, па ќе започнете да ги преиспитувате сопствените животни навики и да се грижите повеќе за себе.

Ако сонувате дека палите даб

Кога сонувате дека горите даб или дабова шума, тоа подразбира дека ќе бидете повредени од личност во која сте верувале. За да се опоравите што е можно побрзо, ќе одлучите да избегнете други луѓе некое време, но со овој потег ќе ги загрижите оние што ве сакаат.

Напразно ќе се обидувате да им докажете дека сте добро и дека ви треба време само да ги залечите раните, но тие нема да ве остават на мир. Би било добро ако можете, барем за кратко време, да отпатувате некаде. Промена на животната средина би можела да ви годи.

Ако сонувате дека гледате како другите палат даб

Ако сонувате дека некој друг гори даб, можно е да не можете да спречите неправда кон некоја личност која ви е многу драга. Ќе застанете на негова или нејзина, но нема да можете да направите ништо за да му помогнете, бидејќи ќе бидете надгласани. Совеста ќе ве измачува додека конечно не сфатите дека вашите раце биле врзани и дека всушност сте сториле сè што е во ваша моќ.

Ако купувате дабово дрво

Овој вид сон значи дека идните проекти ќе ви донесат поголем приход. Ако неодамна сте започнале приватен бизнис или смениле работни места, постои реална шанса брзо да постигнете финансиска стабилност. Вашата инвестиција ќе се исплати, а за неколку години ќе можете да уживате во плодовите на вашиот труд без грижи.

Ако продавате даб

Ако сонувате дека продавате даб, тоа значи дека сте ги прецениле своите можности. Вие сте личност која верува дека е во состојба да заврши каква било работа на најбрз и најдобар можен начин. Сепак, ќе добиете задача што никогаш нема да можете сами да ја завршите.

Наместо да побарате помош од колеги или познаници на кои им верувате, ќе се обидете да докажете дека сè можете сами. Кога ќе пристигнат роковите и ќе започнете да паничите, ќе дојдете до заклучок дека сепак требало да побарате помош.

Ако крадете даб

Сон во кој крадете дабово дрво укажува на тоа дека сонувате да постигнете голем успех со малку или без никаков напор. Верувате дека сте родени под среќна ѕвезда и дека сигурно ќе дојдат вашите пет минути. Добро е да се размислува на таков позитивен начин, но пред да се збогатите треба да започнете да правите нешто конкретно. Вашите најблиски веќе се закануваат дека ќе ве симнат од буџетот.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе даб, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за даб

Дабот е листопадно зимзелено дрво од семејството бука.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg