Дадилка - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Дадилка

Term Main definition
Дадилка

Ако на сон видите дадилка, тоа предупредува на неприлики во семејството.

Што значи да сонувате дадилка?

Ако сонувате дадилка

Ако на сон видите дадилка, тоа предупредува на неприлики во семејството. Можеби некој член на семејството има барања кои не се во склад со моменталната материјална ситуација што ќе предизвика многубројни несогласувања. Ќе се обидете на убав начин да му/ ѝ објасните, но тој нема да сака да сфати, туку ќе продолжи да тера инает и грдо да се однесува.

Ако сонувате дека сте дадилка

Ако сонувате дека вие лично сте дадилка тоа укажува дека сте презеле многу обврски на себе. Многу сте одговорни и сте трудите да помогнете кога и да сте во можност. Во наредниот период ќе бидете зафатени, но ќе излезете во пресрет на сите оние кои ќе ве замолат за помош. Тоа ќе резултира со недостаток на слободно време и константна исцрпеност.

Ако се расправате со дадилка на сон

Кога сонувате дека се расправате со дадилка на сон тоа имплицира дека не сакате авторитети. Штом почувствувате дека некој сака да ви го наметне сопственото мислење и правила, автоматски ви станува одбивен/одбивна и настојувате да му/ ѝ пркосите. Некои луѓе тоа ќе го сфатат како предизвик и ќе се обидат да ви докажат дека немате причина за такво однесување.

Ако разговарате со дадилка

Доколку сонувате дека разговарате со дадилка тоа значи дека со помош на семејството и пријателите ќе успеете да ги совладате проблемите. Нивната поддршка ќе ви дава сила да истраете, а откако ќе помине оваа криза ќе сфатите дека благодарение на нив конечно сте подготвени да се соочите со сите нови предизвици кои ќе ви се појават на животниот пат.

Ако некој друг разговара со дадилка на сон можно е да морате да преземете одговорност за туѓите грешки. Ќе се најдете во ситуација кога ќе мора по секоја цена да го заштитите човекот кого го сакате. Затоа ќе се жртвувате за него/неа, што би можело да наиде на осуда од луѓето кои ве познаваат бидејќи ќе сметаат дека не сте требале да постапите на тој начин.

Ако давате пари на дадилка

Сон во кој плаќате дадилка за нејзините услуги симболизира успех на работа. Можеби проектот на кој работите конечно ќе донесе успех и пари на кои сте се надевале. Можеби ќе напредувате во кариера или ќе добиете понуда да поминете на подобро платена работа. Тоа ќе ви помогне конечно да се ослободите од проблемите кои ве мачат веќе некое време.

Кога сонувате дека некој плаќа дадилка тоа значи дека некои ваши пријатели ќе ве обвинат дека сте скржави. До тој заклучок ќе дојдат откако ќе сфатат дека постојано само тие плаќаат пијалаци и храна кога излегувате заедно, додека вие скоро никогаш не ги каните да ви дојдат на гости. Вие тоа не го доживувате на таков начин, туку само сакате да заштедите за нешто за кое мечтаете долго време.

Ако сонувате дека ве брка дадилка

Доколку сонувате дека ве брка дадилка тоа е јасен показател дека ќе мора повеќе да се потрудите за да може работодавецот да стекне впечаток дека сте добар работник. Не можете константно да избегнувате некои задачи или да се расправате кога нешто нема да ви одговара. Ќе морате да поднесете некоја жртва за да ја придобиете неговата/нејзината доверба. Во спротивно никој нема да биде задоволен, ниту вие со вашата плата, ниту тој/таа со вашиот учинок.

Ако на сон дадилка брка некого тоа значи дека ќе претрпите неправда. Можеби заслугите за вашата работа ќе ги преземе некој друг. Ако не се побуните или не преземете нешто за себе, овие ситуации ќе ги доживувате и во иднината. Поработите на вашата самодоверба.

Ако сонувате дека се криете од дадилка

Сон во кој настојувате покрај детето да се сокриете од дадилката укажува на тоа ќе се плашите за иднината на некоја драга личност. Можно е некој од вашите блиски луѓе да има страствени, приватни или деловни проблеми, а не знаете како да му/ ѝ помогнете. Единственото нешто што можете да го направите за него/неа е да му бидете поддршка кога ќе му/ ѝ биде најпотребна.

Ако се тепате со дадилка

Овој сон е индикатор на несигурност. Веројатно сте преживеале некоја траума од минатото која не ви дозволува да напредувате во животот. Имате проблем со вербата во луѓето и секогаш сте скептични кога во работата треба да вклучите нови личности. Вашиот скептицизам е последица на немили случки, па поради тоа често морате сами да ја сработите целата работа. Дајте им на другите прилика да ви покажат колку вредат.

Ако сонувате дека некои други се тепаат со дадилка тоа значи дека ќе се најдете во улога на арбитер во спор помеѓу две личности кои еднакво ви се драги. Ќе се расправаат за нешто и ќе бараат од вас да го изнесете својот суд кој да биде во право. За да не повредите некого со вашата одлука ќе употребите дипломатски вештини кои ги поседувате.  Пред да донесете каква било пресуда потрудете се да земете предвид сите аргументи.

Ако водите љубов со дадилка

Залудни соништа. Желбите нема да ви се исполнат.

Ако убиете дадилка

Ако сонувате дека сте ја убиле дадилката тоа ве предупредува дека е крајно време да им кажете на луѓето да не ви се плеткаат во животот. Некој од постарите членови на семејството често имаат потреба да преземат улога на ваш ментор, дури и кога не ви е потребно тоа. Донесуваат суд за вашите одлуки и сметаат дека знаат сè најдобро. Без оглед на тоа колку се добри неговите/нејзините намери, време е суптилно да му/ ѝ соопштите дека сакате да ги држите конците на вашиот живот.

Доколку во ваш сон некој друг убива дадилка тоа значи дека упорно се обидувате да заштитите некого кој смета дека вашата помош воопшто не му е потребна. Иако имате добри намери, станувате прилично напорни и здодевни. Водите сметка за себе и за својот живот, изразите грижа за другите, но немојте да „давите“ со своите приказни за тоа како треба да се однесуваат.

Значењето на сонот може да зависи и од тоа дали дадилката којашто ја сонувате е стара или млада.

Доколку сонувате постара дадилка тоа значи дека мора да се трудите за да ја добиете довербата на некои луѓе. Можеби во минатото сте направиле некоја грешка па сега луѓето не можат да ви веруваат. Во секој случај, време е да им докажете дека сте се промениле и дека можат да се потпрат на вас.

Млада дадилка укажува на тоа да го прифатите советот на поискусните луѓе кога се работи за некои посериозни животни одлуки. Не дозволувајте суетата и тврдоглавоста да ве доведат во погрешна насока. Значењето на сонот може да биде поедноставно.

Ако работите како дадилка, тоа сигурно влијаело на вашата потсвест. Друга можност е дека сте изнајмиле дадилка да ви го чува детето што ви оставило голем впечаток.

Дефиниција за дадилка

Дадилка е личност чија задача е да се грижи за детето.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg