Даночник - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Даночник

Term Main definition
Даночник

Ако видите даночник во вашиот сон се заканува дека ќе имате непријатна средба, опасноста  ве демне на секој чекор.

Што значи поимот даночник во соништата?

Ако видите даночник во сонот, тоа значи непријатна средба. Можно е да се најдете во друштво на личност кон која чувствувате некаква вина бидејќи не ја почитувате.

Ќе се обидете да се натерате да се смеете и да бидете опуштени, но само ќе сакате да ја напуштите таа просторија и да не се вратите.

Ако сонувате дека сте даночник

Ако во сон сте собирач на данок, тоа подразбира дека луѓето погрешно ќе ве проценат. Веројатно многумина, вклучително и членовите на семејството, сметаат дека сте премногу строги и крути, па затоа избегнуваат да ви веруваат и да споделуваат проблеми со вас.

Тие нема да веруваат дека сте се промениле и дека имате многу повеќе разбирање и трпеливост отколку порано.

Ако сонувате дека разговарате со даночник

Кога разговарате со собирач на данок во сон, тоа укажува дека ќе ги подмирите долговите. Вие сте личност чие мото е „чиста сметка, долга љубов“ поради која немате мир сè додека не го донесете балансот на нула.

За вас не е толку важно дали вашите пари ќе бидат вратени, но не би можеле да се опуштите знаејќи дека повредувате некого со вашето одолговлекување.

Ако сонувате дека се заканувате на собирач на данок

Ако во сон му се заканувате на собирач на данок, тоа значи дека ќе ги покажете забите. Вие сте многу пријатни, тивки и оставате впечаток на наивна и незаштитена личност и затоа луѓето се обидуваат да ве искористат.

Сепак, вие исто така знаете како да се борите за себе кога ќе се чувствувате загрозени и не ви претставува проблем да им се спротивставувате на властите.

Ако сонувате дека му нудите мито на собирач на данок

Кога му нудите мито на собирач на данок во сон, потсвеста ве предупредува дека преземате премногу ризици. Може да се случи да се занимавате со нелегална деловна активност што ќе ве вовлече во еден маѓепсан круг од кој ќе ви биде тешко да излезете.

Исто така, ова се однесува на криење на вистината за училиштето од вашите родители, потоа молчење на вашиот партнер за тоа каде одите и што правите, како и други лаги што лесно може да се проверат.

Значењето на сонот може да биде многу поедноставно. Ако неодамна сте виделе, работеле или разговарале со собирач на данок, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за даночник

Даночник е службеник кој работи со даноци.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg