Давеник - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Давеник

Term Main definition
Давеник

Ако сонувате дека сте спасиле личност којашто се дави значи дека некој ќе ве направи среќен во блиска иднина на јаве.

Што значи да сонувате давеник?

Ако сонувате дека гледате давеник

Ако видите давеник во сонот, тоа подразбира дека ќе изгубите пријател на јаве. Можно е да се обвинувате едни со други за премногу работи без да зборувате за тоа на време.

Ќе донесете свои заклучоци кои, во повеќето случаи, ќе се разликуваат од вистината, така што на крајот ќе станувате сè пооддалечени и ќе имате чувство дека долгогодишен пријател станува странец за вас.

Ако сонувате дека сте давеник

Ако сте давеник во сон, тоа е предупредување дека ќе се разболите. Може да се случи да се уморите и да немате сила да станете од кревет. Мислите дека бизнисот ќе пропадне без вас, но на потежок начин ќе разберете дека не сте незаменливи и дека ништо не вреди колку вашето здравје.

Ако сонувате дека сте спасиле давеник

Кога ќе спасите личност којашто се дави во сон, тоа значи дека некому ќе позајмите пари. Оваа личност најверојатно ќе биде во тешка финансиска состојба и ќе ѝ треба некое време да застане на нозе.

Бидејќи ова е некој што го сакате, ќе размислите дали да му/ѝ простите на неговиот /нејзиниот долг.

Ако сонувате дека не можете да спасите лице коешто се дави

Ако не го спасите удавениот човек во сон, тоа укажува дека ќе се откажете од некого. Можно е драга личност да ве праша за совет, но истата нема да го следи.

Ќе направите сè за да најдете решение за неговиот/нејзиниот проблем, но ќе заклучите дека тој/таа не сака да го реши проблемот што го мачи.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе или спасиле удавено лице, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за давеник

Давеник е лице кое подлегнало на смрт во вода.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg