Двор - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Двор

Term Main definition
Двор

Ако чистите двор тоа значи кавга, озборување, а ако видите значи деловен успех.

Што значи да сонувате двор?

Ако сонувате двор

Ако на сон видите двор тоа е предупредување дека некој ќе ве озборува. Можно е да се работи за некој сосед со кој не сте во добри односи, а кого го интересира секој ваш следен чекор. Со оглед на тоа дека вашите пријатели и партнерот се упатени за каков човек станува збор, нема да ви направат проблеми, туку ќе се обидат само да ве заштитат.

Ако сонувaте дека го чистите дворот

Кога сонувате дека чистите двор, тоа означува дека ќе доживеете успех во она со што се занимавате во моментот. Ќе сфатите дека ќе морате подобро да се организирате и да си го распоредите времето за да успеете да ги завршите сите обврски.

Вашата продуктивност има тенденција да опадне ден-два пред рокот поради насобраната работа. Ова особено се однесува на вас ако студирате. Штом се придржувате до плановите секојдневно да учите и редовно да ги положувате испитите, резултатите ќе нема да изостанат.

Ако сонувате дека си играте во дворот

Ако сонувате дека си играте во дворот тоа имплицира дека не сакате да пораснете. Соочени со многу животни искушенија, сте сфатиле дека најубави ви било во детството. Тогаш сте можеле да си се опуштите бидејќи сте знаеле дека вашите родители секогаш се тука да ве заштитат.

Нема многу да ви се допадне светот на возрасните во кој мора да стоите зад се она што ќе го кажете и да ги сносите последиците за вашите постапки.

Ако сонувате дека го косите дворот

Овој сон може да има повеќе значења. Укажува на тоа дека ќе имате доволно грижи предизвикани од глупости, незнаење и лоши луѓе. Ова особено се однесува на деловниот сегмент на вашиот живот. Би можеле да настрадате поради туѓа негрижа или неспособност.

Друго значење се здравствени проблеми. Веројатно веќе долго време одложувате посета на лекар, а симптомите кои ги чувствувате ги препишувате на уморот и раздразливоста. Немојте лековите да ги барате на интернет, туку обратете се на стручни лица за помош.

Ако сонувате дека некој друг го коси дворот

Доколку во вашиот сон некој друг коси двор тоа значи дека ќе преземете многу одговорна работа. Работодавачот нема да се двоуми дали да ви ја довери, но како и секој професионалец ќе почувствувате трема. Истата ќе ја надвладеете со помош на добра организација и верба во себе. Ако соберете квалитетен тим на луѓе, грижите ќе бидат уште помали.

Ако сонувате дека садите цвеќе во дворот

Кога на сон садите цвеќе тоа имплицира дека ќе избегнете проблеми кои ќе им се случат на вашите пријатели. Веројатно сте ги предупредиле за многуте последици, но тие немале волја да ве послушаат. Наместо да им кажете „нели ти реков“, покажете разбирање и понудете се да помогнете.

Ако сонувате дека други луѓе садат или копаат цвеќе во дворот тоа е знак дека ќе се сретнете со проблемот кој сте го потиснувале долго време.  Не двоумете се да прашате некого за совет. Туѓото искуство би можело да ви помогне барем да знаете што треба, а што не треба да правите.

Ако сонувате дека садите дрво во дворот

Доколку сонувате дека садите дрво во дворот тоа значи дека сакате луѓето да престанат да ви се плеткаат во животот. Сигурно во блиското опкружување имате душебрижници кои ја преиспитуваат секоја ваша одлука или постапка, под изговор дека ви посакуваат се најдобро.

Меѓутоа, здодеано ви е цел живот да трпите ментор кој ќе ви говори што е добро, а што не е. Затоа ќе престанете да ги слушате сите останати и конечно ќе постапите онака како што вие сакате.

Ако сонувате дека некој друг сади дрво во дворот

Сон во кој некој друг човек сади дрво во двор е показател дека премногу им верувате на трачевите. Дозволувате ставот и мислењето за некого да го градите врз она што сте го слушнале за некого. И самите знаете дека често сте се мамеле кога сте го усвојувале судот на околината за некого или нешто. Сте дозволиле луѓето да ви покажат дали се добри или лоши.

Ако сонувате дека градите базен во дворот

Кога сонувате дека правите базен во дворот тоа обично значи дека го немате луксузот да бидете хедонист. Би сакале да си ги задоволите сите ваши желби и потреби, но финансиската ситуација не ви го дозволува тоа. Ова особено е изразено кај оние кои имаат деца, бидејќи приоритетите им се сосема поинакви отколку кај самците.

Ако сонувате дека се опуштате во дворот

Ако сонувате дека се одморате и сончате во дворот тоа е добар знак. Пред вас е еден мирен период во текот на кој нивото на стресот кое сега го чувствувате ќе се намали. Нештата ќе почнат да се одвиваат онака како што сте сакале, па ќе можете повеќе време да посветите на семејството и пријателите, но и на самите себе.

Ако сонувате прослава или забава во дворот

Ако сонувате дека сте организирале прослава или забава во сопствениот двор тоа значи дека убавите моменти ги обележувате со одбрана група на луѓе. Не сакате големи прослави со многу непознати луѓе, туку родендени и други свечености прославувате во кругот на најблиските. Освен тоа, не сакате да се фалите со своите успеси и на сите да им ги „метнувате под нос“.

Ако сонувате дека правите скара во дворот

Кога сонувате дека правите скара во дворот тоа значи дека ќе го проширите кругот на пријателите. Во вашето друштво ќе влезат нови и интересни личности од кои можете да научите многу нешта. Ќе бидете среќни што сте ја збогатиле базата на пријатели со интересни луѓе. Не е исклучено дека меѓу нив ќе има и некој кој нема многу да ви се допадне, па ќе посакате повеќе време да поминувате заедно.

Ако сонувате дека закопувате нешто во дворот

Доколку сонувате дека закопувате нешто во дворот тоа се однесува на тајните коишто ги чувате. Можеби сте повредиле некого со своето однесување и се трудите да го заборавите тоа и за вашиот грев да не дознаат луѓето кои ги сакате.  Сигурно не сакате да размислувате за тоа, но црните мисли често ви шетаат низ главата. Можеби не би било лошо кога ги имале со кого да го споделите она што ве мачи. Така ќе си ја олесните душата и нема толку да ве измачува грешката од минатото.

Ако сонувате дека дворот ви е поплавен

Овој сон е чист показател на фактот дека тешко се носите со предизвиците. Доволна е ситница да ве извади од рамнотежа и да ви ги расипе плановите. Секој пад или неуспех го доживувате како катастрофа, па нападот на паника не можете да го контролирате. Вам ви треба личност која цврсто стои на земјата и која има доволно авторитет да ви каже да престанете да правите мелодрами.

Друго значење е дека приватниот живот ви е во криза. Веројатно сте тажни поради некој настан кој ви ја потресол целата фамилија.

Значењето на овој сон може да биде многу поедноставно. Ако пред скоро време сте поминувале време во дворот или сте го чистеле, тоа сигурно оставило силен печат врз вашата потсвест.

Дефиниција за двор

Двор е отворена површина поврзана со куќата или со зградата во која се наоѓа.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg