Дворец - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Дворец

Term Main definition
Дворец

Ако сонувате тоа значи дека желбата нема да ви се исполни, ако се наоѓате внатре значи среќа, напредување во служба.

Што значи да сонувате дворец?

Ако сонувате дворец

Ако на сон видите дворец, тоа значи дека желбата нема да ви се исполни. Сте биле нереални при изборот на факултет или работата со која сакате да се занимавате и сте ги прецениле сопствените способности. Не сте биле подготвени максимално да се посветите на учењето и да прифатите кои одат рака под рака со тоа.  Ќе се најдете во ситуација кога ќе мора да донесете одлука дали сакате да започнете нешто ново или на ова со што се занимавате во моментот да му ставите крај.

Ако правите дворец од песок на сон

Кога сонувате дека правите дворец од песок, тоа укажува дека ќе си најдете некоја нова интересна активност. Сметате дека секој ден ви е ист, па долго време сте посакувале да почнете да се занимавате со нешто што ви го привлекло вниманието. Може да станува збор за физичка активност, учење на нови јазици или други области кои ги сметате за интересни.

Ако сонувате дека се наоѓате во дворец

Кога сонувате дека се наоѓате во дворец, тоа симболизира напредок во службата. Вашиот труд нема да остане незабележан од страна на вашите претпоставени и шефовите, кои ќе сторат се што е во нивна моќ да ве задржат како вреден работник. Покрај добрата положба, ќе добиете и други придобивки кои уште повеќе ќе ве мотивираат и влијаат со задоволство да си ја работите работата и да продолжите да го давате вашиот максимум.

Ако сонувате дека некој урива дворец од песок

Ако некој во вашиот сон урива дворец од песок кој сте го изградиле вие, значи дека пријателите ќе се обидат да ве извлечачт од кризата во која сте западнале. Можеби настаните од минатото емотивно ве испразниле, па немате мотивација и енергија да се борите. Оние кои ве сакаат на време ќе ја согледаат вашата моментална состојба и ќе дадат се од себе да ви помогнат повторно да застанете на нозе.

Ако сонувате дека некој друг прави песочен дворец

Ако во вашиот сон некој друг човек прави песочен дворец тоа е предупредување да не прифаќате сомнителни понуди за соработка, колку и да ви изгледало привлечно. Ако не бидете внимателни ќе се вовлечете во работа која е од „другата страна на законот“, а од тоа многу тешко може да се излезе ако не сте дел од тој свет.  Би можеле од сето ова да го извлечете „подебелиот крај“.

Ако уривате дворец од песок на сон

Сон во кој вие уривате дворец од песок значи дека сте љубоморни некому. Можеби некој од вашите познаници го поседува се она кое само го мечтаете – добра работа, верен партнер или многу пари. Наместо да ви биде мотивација, го/ја гледате како закана. Ваквото негативно чувство не може да ви донесе ништо добро и убаво. Работете на себеси и борете се за она што го сакате, бидејќи ако и понатаму продолжи да ве јаде зависта никогаш нема да го постигнете она што го сакате.

Ако сонувате дека заобиколувате дворец

Доколку сонувате туристичка прошетка на знаменит дворец тоа имплицира дека ви е потребна заштита и сигурност. Можеби неодамна сте изгубиле многу драга личност и воопшто не сте ја поднеле оваа загуба на добар начин. Се плашите дека никогаш повеќе нема да имате таков искрен и верен пријател, и дека со него/неа заминал и последниот столб на вашиот одбранбен систем. Немате причина за вакви црни мисли, бидејќи ќе произлезе дека сте биле многу појаки од она што можете да го замислите. Во најтешките моменти ќе станете и ќе продолжите да се борите.

Ако сонувате дека живеете во дворец

Овој сон може да има повеќе значења. Ако сонувате дека живеете во дворец тоа значи дека се обидувате да сочувате нечија тајна. Можеби пријателот или пријателката ви рекле нешто во доверба па настојувате да влијаете на својата потсвест за да не го издадете случајно.

Друго значење е дека премногу фантазирате или живеете во илузии дека сте подобри од останатите. Се трудите да се претставите како личност која има многу пари и не се двоуми да ги потроши, а всушност, како и повеќето познаници, едвај врзувате крај со крај. Направете истражување од каде потекнува овој ваш комплекс и поработете на него.

Ако сонувате дека се криете во дворец

Доколку сонувате дека се криете во дворец тоа значи дека премногу им верувате на озборувањата. Ни самите не сте свесни колкава штета може тоа да ви нанесе. Освен тоа што верувате во нив и самите разгласувате непроверени и недоверливи информации. Следниот пат, пред да ви падне нешто такво на памет да го разгласувате, размислете како би се чувствувале кога вие би биле тема на разговор.

Ако сонувате дека сте заробени во дворец

Ако сонувате дека сте заробени во дворец тоа имплицира дека сте незадоволни со вашиот живот. Ова може да се однесува на работата или на љубовта или на семејните односи. Колку и да се трудите да изгледате како среќна личност, вие најдобро знаете дека сте далеку од тоа. Немојте да одите по линија на помал отпор, туку обидете се да ги поправите нештата. Ако не сте заљубени во партнерот или партнерката признајте му/и го тоа. Во моментот во овој однос ниту вие ниту тој/таа не сте среќни.

Ако сонувате дека сте се изгубиле во дворец

Доколку сонувате дека сте се изгубиле во некој дворец можно е конците на вашиот живот и судбина да се наоѓаат во нечии раце. Можеби се соочувате со проблеми на работното место и се плашите дека работодавецот ќе ви даде отказ. Чувството на загуба на контрола е присутно и во емотивниот живот. Можно е дека сте во врска или во брак со претерано доминантна личност и во тој однос немате право на глас.

Ако сонувате дека уривате камен дворец

Кога сонувате дека уривате камен дворец тоа укажува на радикална промена. Можеби ќе прифатите работа во странство или ќе одлучите да ги промените животните навики. Ќе сфатите дека во моментот не сте во потполност среќни и ќе решите да го промените тоа. Добрата вест е тоа што имате безрезервна поддршка од пријателите и од семејството.

Ако сонувате дека палите дворец

Сон во кој палите дворец значи дека вашата тајна ќе биде откриена. Веројатно сте им се довериле на злонамерни луѓе кои овие информации ќе ги употребат против вас. Има надеж се додека се раководите според разум, а не според срце. Не смеете да дозволите избрзани одлуки да ви го одредат текот на вашиот живот.

Ако сонувате напуштен дворец

Кога сонувате напуштен дворец тоа симболизира осаменост. Ако долго време немате емотивен партнер ова чувство веројатно ви е многу познато. Меѓутоа, ако сте во врска или во брак не би требало така да се чувствувате. Можно е да се работи за проблем во комуникација со саканата личност.

Веројатно некој од вас е незадоволен од правецот во кој се движи вашата врска или бракот. Имате сосема различни погледи на свет или за заедничка иднина. Клучот на секој квалитетен однос е, помеѓу другото и разговорот. Со помош на разговорот можете многу да направите за бракот или за врската. Покажете подготвеност за компромисни решенија.

Значењето на овој сон би можело да биде поедноставно. Доколку пред скоро време сте виделе дворец или сте посетиле, тоа сигурно ви оставило силен впечаток врз потсвеста.

Дефиниција за дворец

Дворец е комплекс од објекти кои честопати се сместени во природна средина, а наменет е  за животот на владетелите и благородниците.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg