Елка - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Елка

Term Main definition
Елка

Ако видите елка во шума значи голем успех на јаве.

Што значи да сонувате елка (дрво)?

Ако сонувате елка

Ако сонувате елка во шума, тоа симболизира голем деловен успех. Можно е да ги користите сите вештини што ги имате за да бидете избрани на натпревар кој се состои од голем број експерти од вашата област. Внимателно ќе смислите стратегија и ќе дадете сè  од себе за да добиете работа или признание што ќе ви значи многу во иднина.

Ако сонувате дека сечете елка

Ако сонувате дека сечете ела имплицира дека ќе работите сезонска работа. Веројатно платата што ја примате не е доволна, поради што ќе барате дополнителен извор на приход. Иако физички ќе ве исцрпи, ќе мислите на членовите на вашето семејство на кои ќе сакате да им обезбедите добри услови за живот.

Нема да имате многу време за одмор, но ќе најдете мотивација во среќата на луѓето што ги сакате.

Ако сонувате дека украсувате елка

Кога сонувате дека украсувате елка, тоа укажува дека ве очекуваат денови  исполнети со среќа. Можно е да се ближи периодот што го поминувате дома со дружење со други членови кои ќе ви посветат повеќе слободно време.

Ќе се обидете да надокнадите сè што сте пропуштиле и повторно и повторно ќе ве потсетуваат колку сте среќни што имате такво семејство.

Ако сонувате дека некој друг човек украсува елка

Сон во кој гледате како некој друг украсува елка значи дека некому ќе завидувате за нешто. Веројатно станува збор за пријател или познаник кој и покрај бурните времиња успева да ги одржи бракот и семејството заедно. Немате многу позитивни примери во вашето опкружување, а вашите обиди да постигнете такво нешто не биле најуспешните.

Во моментот би биле најсреќни доколку имате покрај вас некој што е подготвен да изгради семејство и подобра иднина заедно со вас.

Ако сонувате зелена елка

Ако видите зелена (млада) елка во вашиот сон, тоа укажува на брз успех. Можно е претпоставените да забележат колку труд вложувате во работата што ја работите и да ви понудат друга, подобра работа. Точно е дека оваа позиција ќе бара поголема одговорност, но ќе понуди подобра заработка и поголеми шанси за усовршување.

Ако водите приватен бизнис, можно е наскоро да потпишете многу профитабилен договор за соработка или партнерство, а ако сè уште студирате, постои можност успешно да ги положите испитите и да започнете со изработка на дипломскиот труд.

Ако сонувате исушена елка

Исушена елка, за жал, не претставува добар знак. Овој сон е предупредување за болест. Веројатно веќе некое време се чувствувате уморни, па добро би било доколку ги одложите обврските што ги имате и се посветите на заздравување.

Колку побрзо започнете да се грижите за вашето здравје, толку поблаги ќе бидат последиците.

Ако сонувате елка прекриена со снег

Сон во кој гледате елки покриени со снег симболизира носталгија за детството, безгрижни денови во топлината на домот и празниците поминати покрај оние кои ги сакате најмногу. Ако сте биле разделени од вашето семејство некое време, веројатно ви недостасуваат и затоа сте го пренеле тоа чувство во сон.

Ако неодамна сте преживеале тешка фаза од вашиот живот, сигурно треба да поминете што повеќе време со блиски луѓе.

Ако сонувате врвови на елка прекриени во магла

Врвот на елката кој е сокриен во магла се призор како сцена на разгледница, но мотивите не се невообичаени дури ниту во соништата. Обично значи дека сте си поставиле премногу високи цели или дека вашите потреби често ги надминуваат вашите можности.

Секако, луѓето често ви велат да ги соблечете розовите очила и да бидете сигурни дека не е сè како што ви изгледа, но сепак верувате дека некои од вашите желби би можеле многу брзо да се претворат во реалност.

Ако седите под елка

Кога сонувате дека седите под ела, тоа е знак дека ви претстои тивок период. За среќа, фазата исполнета со стрес е зад вас, па проблемите и неволјите ќе ве заобиколат, барем за некое време. Бизнисот, т.е. вашата финансиска состојба ќе се подобри донекаде, па конечно ќе можете да здивнете со олеснување.

Сепак, на емоционално ниво, сè уште имате некои нерешени проблеми. Можно е да сте почнале да ги преиспитувате своите чувства кон вашиот партнер. Ако сте моментално сами, ова сигурно нема да се промени во текот на следниот период.

Ако лежите или спиете под ела

Сон во кој лежите или спиете под ела симболизира успех на работа или на факултет. Упорноста, енергијата и времето што досега сте ги вложиле ќе почнат да ви се исплаќаат. Ќе сфатите дека вреди да се жртвувате за подобра иднина.

Ќе започнете да ги собирате плодовите на вашиот труд и можно е претпоставените да ве наградат со покачување или професори со добри оценки што ќе ви отворат многу врати со помош на кои ќе можете да градите кариера по дипломирањето.

Ако се искачувате на елка

Ако сонувате дека се обидувате да се искачите на врвот на елката, тоа симболизира емоционални проблеми. Ако сте во врска или брак, постои можност некои проблеми да го загрозуваат опстанокот на таа врска. Во повеќето случаи, станува збор за слаба комуникација и недостаток на разбирање, а поретко влијание на трето лице врз вашата врска или брак.

Ако не сте сигурни дека сакате да го поминете остатокот од животот со него/неа, можеби треба да ја прекинете таа врска и да престанете да губите драгоцено време.

Ако сонувате дека други се искачуваат на елка

Ако гледате како некој се искачува на елка, тоа значи дека ќе се карате со многу тврдоглава личност. Ќе треба да наведете голем број аргументи за да го прифати вашето мислење. Вие самите сте тврдоглави по природа, така што вашата дискусија ќе бара интервенција на трето лице.

Ако палите елка

Кога сонувате дека палите ела, тоа подразбира дека ќе мора да надминете многу пречки за да ги постигнете своите цели. Можно е да направите радикални промени во вашиот живот со цел да го постигнете она што го сакате. По некое време, ќе сфатите дека сте станале личноста што отсекогаш сте сакале да бидете.

Ако во сон видите како некој пали ела, тоа значи дека се грижите за драга личност. Можеби некој од вашата околина се соочува со сериозни здравствени проблеми, а вие се обидувате да му помогнете на секој можен начин. Вашата љубов и поддршка ќе му значат многу, но важно е да верувате дека сè ќе биде во ред и да му ја пренесете таа позитивна енергија.

Ако сонувате плодови на елка (шишарка)

Сон во кој ги гледате плодовите на елката симболизира селидба. Можеби ќе треба да го промените местото на живеење поради факултет или работа. Нема да ви биде лесно да се навикнете на новата средина, но после тоа ќе го сакате новиот град исто како и оној во кој сте се родиле и израснале.

Значењето на сонот може да биде поедноставно. Ако неодамна сте виделе, исекле или украсиле елка, тоа сигурно ви оставило впечаток.

Дефиниција за елка

Елка е зимзелено дрво чија висина достигнува и до 50 м.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg