Есен - Соновник - најобемниот македонски соновник | Sonovnik - CRNOBELO.com


Есен

Term Main definition
Есен

Ако видите есен во сонот значи дека нема да можеш да избегнеш тага.

Есен – што значи да сонувате есенско доба?

Ако сонувате есен

Ако есента е во твојот сон, тоа подразбира дека нема да можете да ја избегнете тагата. Можеби ќе треба да ги преиспитате настаните што го обележале вашиот живот. Ќе дојдете до заклучок дека повеќе се каете за работите што не сте ги направиле, отколку за оние што се покажале како неуспешни.

Во многу моменти, ќе обвинете комбинација на лоши околности што не ви дозволиле да остварите некои соништа. Иако сте благодарни за сè што имате, нема да можете да одолеете да размислувате по принципот: што би се случило кога би се случило.

Ако сонувате дека минува есента

Ако сонувате дека поминува есенската сезона значи дека ќе ја преболите својата поранешна љубов. Веројатно сте биле лудо за вљубени во личност која не ви возвратила со иста мерка или на која во тоа време не и беше потребна сериозна врска.

Во други партнери, сте го барале поранешниот, што било главната причина за раскинувањето. Долго време сте се сметале себеси виновни за тој неуспех, но сте сфатиле дека таквото размислување нема да ви донесе ништо добро. Кога ќе дознаете дека тој/таа, за разлика од вас, го продолжил својот живот, нема да имате избор освен да го сторите истото.

Ако сонувате мрачна и дождлива есен

Кога сонувате дождлива и мрачна есенска сезона, тоа значи дека во моментов сте во меланхолично расположение. Не сакате да се дружите и да се забавувате, туку да поминувате време во вашиот дом, со книга или пред телевизор.

Ваквото расположение не е типично за вас, па ќе изненадите многумина со своето однесување. За среќа, ова е минлива фаза. Наскоро ќе бидете онаа/оној стара/стар.

Ако сонувате сончева есен

Ако сонувате сончева есенска сезона укажува на тоа дека ќе останете позитивни и покрај бројните проблеми и грижи. Ќе го задржите веселиот дух со кој ќе го привлечете вниманието на луѓето околу вас. Секој ќе се восхитува на силата што ја покажувате и на волјата да ги израдувате другите луѓе со вашата ведрина.

Само вие ќе знаете како се чувствувате и тоа ви е многу важно затоа што не сакате кога луѓето ве жалат.

Ако сонувате ветровита есен

Ако сонувате ветровита есенска сезона, тоа подразбира дека сте збунети. Во вашата глава се случуваат многу нешта во моментов. Ве мачат разни дилеми и честопати размислувате за можностите што ги имате во животот. Вие би сакале да свртите нов лист во вашиот живот, но се плашите од последиците што би можеле да ги сносите поради тоа.

Не осудувајте нешто што дури не започнало и дајте си време да размислите за сè темелно пред да донесете важни одлуки!

Ако сонувате дека сликате есен

Ако ја насликате есента во сон, тоа ја симболизира надежта. Можно е да сте се откажале од нешто што сте го посакувале затоа што сте мислеле дека нема шанси тоа да се случи. Сепак, ваквите соништа се знак дека не се откажувате, туку дека продолжувате да се борите бидејќи вашите напори нема да бидат залудни.

Ова е особено точно за луѓето кои неодамна донеле одлука да го напуштат факултетот затоа што изгубиле надеж дека некогаш ќе дипломираат.

Ако сонувате како другите сликаат есен

Кога ќе видите како некој сонува есен во сон, тоа укажува на неразумна загриженост и страв. Постојано сте под стрес затоа што се плашите дека работите во вашиот живот ќе започнат да одат спротивно од она што сте го замислувале.

Вие сте во состојба да размислувате со денови за најлошото сценарио на некој настан и, пред сè, да ги разгледате сите можни проблеми и пречки, поради што честопати се откажувате од идејата пред да започнете да ја спроведувате. Треба да најдете начин да се опуштите.

Ако сонувате дека гледате фотографија со есенски мотив

Овој вид сон значи дека сте тажни, но дека сакате да го скриете тоа од другите луѓе. Полесно ви е да тагувате во себе, отколку да ги оптеретувате другите со тоа. Отсекогаш сте ги „криеле“ вашите рани затоа што не сакате другите да знаат за вашите слабости. Овој пат, сепак, треба да разговарате со некого. Ќе ви биде полесно ако ја отворите душата кон некој во кого имате целосна доверба.

Ако сонувате разгледница со есенски мотив

Ако сонувате разгледница со есенски мотив, тоа подразбира дека ви претстои патување. Може да го организирате самостојно и можеби ќе треба да ги спакувате куферите за на работа. Во секој случај, промената на опкружувањето ќе ви се најде, дури и ако вклучува целодневни семинари.

Ако сонувате есенска жетва

Ако во сон гледате или учествувате во есенската жетва, тоа е потсетник да започнете да уживате во плодовите на трудот. Сепак, не заборавајте колку труд и време ви требало да бидете онаму каде што сте денес. Учете од грешките во минатото, уживајте во сегашноста, но планирајте ја иднината.

Ако сонувате есенски дожд

Ако во сон видите дожд како паѓа врз пожолтени и паднати лисја, тоа значи дека сте носталгични. Можеби ви недостасуваат некои луѓе од минатото, особено ако сте во моментот разделени од семејната куќа. Сигурно честопати размислувате за безгрижното детство што го поминавте со вашите најблиски и го споредувате со бурните времиња во кои моментално живеете.

Ако сонувате есенска шума

Сонот во кој ја гледате есенската шума симболизира време на промена што особено ќе се одрази на вашите емоции. Некои луѓе ќе исчезнат од вашиот живот, но други ќе го збогатат. Овој циклус ќе се повтори уште неколку пати, и вие секој пат добро ќе се прилагодувате на новата ситуација.

Важно е само да разберете зошто некои работи се случуваат во вашиот живот и да не се обидувате детално да ги анализирате, туку да го земете доброто од сето тоа и да научите да се справувате со лошото.

Ако сонувате дека се жените/мажите во есен

Ако жената сонува дека се подготвува за есенска свадба, тоа значи дека ќе може да плати за трудот што го вложила во нешто. Веројатно сте поминале многу време работејќи и се надевате дека некогаш ќе бидете наградени. Во блиска иднина, вашата желба може да се оствари. Останете трпеливи и мотивирани, сигурно нема да зажалите.

Кога маж сонува дека се подготвува за есенска свадба, тоа симболизира просперитет и благосостојба. Во следниот период сè ќе оди како што треба. Нема да се грижите многу за работата и финансиите, а односот со партнерот ќе биде подобар од кога биле.

Сепак, тоа не значи дека можете целосно да се опуштите, бидејќи ова е само една фаза од вашиот живот. Затоа, направете реални планови и обидете се да инвестирате мудро.

Дефиниција за есенско доба

Есента е сезона што трае од 23 септември до 22 декември на Северната хемисфера.

Најчитани неделава

sonovnik-sidebar.jpg